Cine este românul infectat cu coronavirus. Bilanţul deceselor a ajuns la peste 1.300

Se cere convocarea de urgență a CSAT după ce primul român a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Vicepreședintele comisie SRI din Parlament cere convocarea întrucât considerând că este o problemă de securitate națională. Bărbatul infectat este de loc din Bascov, județul Argeș. Acesta se află acum în carantină la un spital din Japonia.

14 feb. 2020, 07:33
Cine este românul infectat cu coronavirus. Bilanţul deceselor a ajuns la peste 1.300

Familia primului român confirmat cu coronavirus locuiește în comuna Bascov de lângă Pitești. Prefectul de Argeș a declarat că va ține legătura cu familia pentru a le oferi informații despre bărbat. Românul infectat lucrează de aproximativ 10 ani ca bucătar și se afla la serviciu pe vasul de croazieră Diamond Princess când a fost depistat pozitiv la testele de coronavirus.

Potrivit primarului din Bascov, bărbatul are 41 de ani şi s-a căsătorit în 2014 cu o femeie din Republica Moldova. De altfel, 2014 este şi anul când a fost ultima oară în România. Soţia sa lucrează pe acelaşi vas de croazieră.

Citeşte şi Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1.380, iar numărul persoanelor infectate se apropie de 64.000

Informaţiile au fost confirmate de prefectul de Argeş, Emanuel Soare, care a spus: „Vă pot confirma faptul că cetățeanul este din judeţul Argeș Informația a ajuns la Instituția Prefectului. Da, este pe vasul de croazieră care se află în acest moment în Japonia. Este suspect de coronavirus iar în acest moment, este sub observația autorităților japoneze. Vă pot confirma faptul că persoana nu va fi transportată în România până la încheierea vindecării„.

Alţi 16 români se află pe vasul de croazieră Diamond Princess, 14 membri ai echipajului şi doi turişti.

Un alt pachebot, la bordul căruia sunt alţi 17 români, a acostat în Cambodgia după ce a fost refuzat de cinci state. Deocamdată niciun caz de coronavirus nu a fost depistat pe acest vas