Cine este suporterul rapidist care a incendiat drapelul Ungariei

Suporterul rapidist care a incendiat, luni, drapelul Ungariei, la meciul CFR Cluj - Rapid, din etapa a XXIII-a a Ligii I, a fost indentificat de jandarmi. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la şase luni la trei ani pentru infracţiunea de instigare la discriminare, a anunţat Jandarmeria Română.

20 mart. 2013, 17:21
Cine este suporterul rapidist care a incendiat drapelul Ungariei

„A fost identificat Cornel P. , de 25 ani, cu domiciliul în Bucureşti, membru al galeriei echipei Rapid Bucureşti, căruia i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «instigare la discriminare», faptă prevăzută de art. 317 Cod Penal şi care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, coraborat cu art. 42 din legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive”, se arată într-un comunicat.

Totodată, pentru acest incident, Jandarmeria Cluj a sancţionat firma de pază care a asigurat măsurile de ordine la meciul de pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta a condamnat „gestul inacceptabil” al fanilor echipei de fotbal Rapid Bucureşti, care au înţeles să-şi susţină echipa incendiind drapelul Ungariei, şi şi-a exprimat speranţa ca Jandarmeria să identifice persoanele vinovate, cerând în acelaşi timp ca legea să fie aplicată cu maximă rigoare.

„Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestări iresponsabile şi inacceptabile pentru o societate care doreşte să promoveze şi să trăiască în valorile europene ale toleranţei, ale prieteniei şi inclusivităţii. Sper ca dincolo de sancţiunile sportive, Jandarmeria să-i identifice pe cei care au înţeles să-şi susţină echipa în acest mod reprobabil şi să aplice legea cu maximă rigoare”, a afirmat Ponta, citat într-un comunicat al Guvernului.

Pe plan sportiv, echipa Rapid Bucureşti a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a LPF cu disputarea unui meci fără spectatori şi cu o penalitate de 30.000 de lei.