Recomandările părintelui Vasile Ioana pentru persoanele care nu pot avea copii, dar își doresc: „Să folosească metoda Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana”

În zilele noastre, multe cupluri se confruntă cu problema infertilității. Pentru aceste persoane, părintele Vasile Ioana vine cu o recomandare simplă, aceea de a urma exemplul părinților Fecioarei Maria, Sfinții Ioachim și Ana.

12 sept. 2023, 16:07
Recomandările părintelui Vasile Ioana pentru persoanele care nu pot avea copii, dar își doresc: „Să folosească metoda Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana”

Părintele Vasile Ioana de la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o zi“ îi îndeamnă pe cei care vor să devină părinți să postească timp de 40 de zile, să se roage și să nu aibă niciun contact intim cu partenerul în tot acest timp. Părintele are convingerea că, la capătul celor 40 de zile, femeia are mari șanse să rămână însărcinată.

Recomandările părintelui Vasile Ioana pentru persoanele care nu pot avea copii: „Să se roage mult Maicii Domnului Sfinte, pentru ca ea ajută mult”

Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului, nu puteau să aibă copii și, deja, vârsta avansa și era o tradiție că, dacă nu aveai copii ca familie, familia nu rodea, nu puteai să aduci daruri la Templul Sfânt. Atunci, Ioachim merge în pustietate, Ana merge și ea într-o peșteră, Ioachim într-o altă peșteră. 40 de zile se roagă. După 40 de zile de post și rugăciune, se întâlnesc și o zămislesc pe Maria. 

Cei care nu au prunci și doresc să aibă prunci pot să folosească metoda lui Ioachim și a Anei de a naște prunci. Nașterea unui prunc nu este doar rodul relației dintre un bărbat și o femeie, e darul lui Dumnezeu.

Ioachim s-a rugat să primească un copil de la Dumnezeu și a primit prin rugăciune și prin post. Biserica te cheamă la jertfă, te cheamă la rugăciune și la post. Stai 40 de zile în rugăciune și în post și, după 40 de zile, reîntâlnirea soțului cu soția poate să aducă darul de prunci.

De aceea, îi îndemnăm, pe toți cei care doresc să aibă prunci să se roage mult Maicii Domnului Sfinte, pentru ca ea ajută mult”, a declarat părintele Vasile Ioana în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV.

Citeste si Povestea tulburătoare de viață a părintelui Vasile Ioana: „Tata nu avea capacitatea să ne îngrijească fiind tot timpul beat. Am zis că în viața mea nu o să fac asta”

De ce este important ca tinerii să nu se grăbească să se căsătorească

Biserica a încurajat dintotdeauna căsătoria, cu toate astea părintele Vasile Ioana spune că nu este cazul ca tinerii să se grăbească să facă acest pas. Duhovicul susține că aceștia nu ar trebui să se căsătorească mai devreme de un an de relație, timp suficient să se cunoască și cu bune și cu rele.

Citeste si Părintele Vasile Ioana, despre cel mai greu păcat al lumii de azi: „Tu fugi după plăcere, Dumnezeu îți dă bucurie”

Dragi tineri, înainte de un an nu vă faceti planuri pentru viață. De ce vă spun asta? Pentru că mulți s-au grăbit, au consumat repede relația și s-a terminat foarte repede. De aceea nu îți face planuri mai devreme de un an. Nu te grăbi! De ce spun asta…pentru că trebuie să treceți împreună printr-o primăvară zglobie, printr-o vară fierbinte, printr-o toamnă tristă și o iarnă rece, printr-un Revelion, un Crăciun, un Paște, cunoașterea părinților.

Te cerți un pic… vezi cum este la ceartă, la dispute, dacă este aspru la mânie, dacă nu este. Trebuie să treceți împreună prin toate stările. Nu hotărî că ăsta este omul vieții sau ea este femeia vieții până nu treci de un an. Un ciclu de un an este un ciclu prin care treci prin toate stările. După un an, începi deja să explorezi personalitatea celuilat. Atenție mare la caracter, la firea lui/ei, atenție la educație, cum îți vorbește”, a explicat părintele Vasile Ioana.