Cine i-a pus pe fiul Vioricăi Dăncilă şi Adrian Severin în loja oficială de la Ateneu

Guvernul este reponsabil pentru aşezarea în loja oficială la concertul de la Ateneu, cu ocazia preluării preşedinţiei Consiliului UE, afirmă Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe şi cunoscător al etichetei la astfel de evenimente.

RomaniaTV.net
14 ian. 2019, 07:28
Cine i-a pus pe fiul Vioricăi Dăncilă şi Adrian Severin în loja oficială de la Ateneu

Cristian Diaconescu a declarat pentru Digi24.ro că s-a interesat cine a fost reponsabil pentru organizarea evenimentului de la Ateneu şi a aflat că Guvernul s-a ocupat, nu Ministerul de Externe.

„Trebuie făcută această precizare. M-am interesat și eu și pot să vă spun că de la Guvern”, a spus Cristian Diaconescu la Digi24.ro.

Concertul de la Ateneu a stârnit reacţii aprinse după seria de gafe de organizare. În loja oficială, în spatele preşedintelui Klaus Iohannis, al prim-ministrului Viorica Dăncilă, al liderilor europeni Jean Claude Juncker, Donald Tusk, Antonio Tajani, au stat fiul premierului Dăncilă, împreună cu soţia sa, dar şi Adrian Severin, fost europarlamentar, condamnat definitiv şi închis pentru corupţie.

Cristian Diaconescu a precizat că la astfel de eveniente invitaţii nu se aşază la întâmplare, deci prezenţa în lojă a fiului premierului şi a lui Adrian Severin a fost intenţionată.

„Invitațiile s-au primit uninominal, deci fără însoțitor. Faptul că-ți aduci familia să te vadă și ei sau ei să vadă ce se întâmplă arată un anume tip de nivel. (…) Foarte important: orice intră în cadrul principal, cum se spune – pentru că nu au filmat numai românii, au filmat toate televiziunile din lume – presupune o explicație către jurnaliști: cine sunt cei care se văd. Acreditații de presă dintr-o delegație oficială stau lângă jurnaliști și le oferă informațiile dorite: cine e dânsul, cine e dânsa etc. De ce? Pentru că se presupune că acele persoane au și niște oportunități de bilaterale. Este foarte important de știut ce-ar avea de spus cineva pe care nu-l cunoaștem, în condițiile în care se află la 10 cm de Tajani (președintele Parlamentului European – n.r.) sau de Juncker (președintele Comisiei Europene – n.r.)”, a punctat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de Externe spune că aceste încălcări de protocol arată de fapt „o formă de provicialism venită de la niște oameni care habar n-au, de fapt, cum se întâmplă în lumea largă, ce se întâmplă”. 

Citeşte şi: Victor Dăncilă, un nou MESAJ AGRAMAT pe Facebook. Fiul premierului Viorica Dăncilă are probleme mari cu GRAMATICA LIMBII ROMÂNE