Cine îi va lua locul lui Raed Arafat. Dezvăluirea făcută de şeful DSU: „Nu e nimeni de neînlocuit”

Raed Arafat a dezvăluit cum trebuie să fie persoana care îl va înlocui la un moment dat din funcţia de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

30 iul. 2021, 21:58
Cine îi va lua locul lui Raed Arafat. Dezvăluirea făcută de şeful DSU: „Nu e nimeni de neînlocuit”

Cine îi va lua locul lui Raed Arafat. Şeful DSU a declarat că persoana căreia îi va preda ştafeta la un moment dat trebuie să fie la fel ca el, să reziste şi să-şi facă treaba.

Cine îi va lua locul lui Raed Arafat. Dezvăluirea făcută de şeful DSU

Raed Arafat a declarat că nimeni nu e de neînlocuit şi că a pregătit multe persoane care îi pot lua oricât locul.

„Am pregătit mai mulți, care au crescut lângă mine, sunt lângă mine, alții au plecat în altă parte. (…) Cred că sunt oameni care pot sa vina dupa mine. Și sper să suporte si sa fie ca mine, sa reziste, si sa-si faca treaba.

În final, trebuie să vină persoane tehnice, chiar daca șeful DSU este o numire politică. Trebuie să vină o persoană care să știe foarte bine. (…) Nu e nimeni de neinlocuit”, a declarat șeful DSU la Realitatea PLUS.

Citeşte şi Raed Arafat, anunţ privind valul 4 în România: „Ne putem intoarce la cele 1.500-1.600 de paturi de COVID”. Ce ne aşteaptă şi cât de pregătiţi suntem

Şapte ani de la tragedia de la Siutghiol. Raed Arafat: Urgența nu poate fi făcută sub formă de business

Raed Arafat a povestit, vineri seară, cum au stat lucrurile în cazul tragediei de la Siutghiol.

„Povestea e următoarea: elicopterul s-a luat pe un proiect transfrontalier Constanța-Dobrogea și o parte din Bulgaria. Noi i-am spus domnului Constantinescu că luarea unui elicopter se poate face.

Intenția județului Constanța era să dea elicopterul unui privat. Sistemul de urgență trebuie să rămână de stat. Toate țările care au mers către comercianți au devenit un sistem amestecat cu statul și este vorba de business. Urgența nu poate fi făcută sub formă de business. Când ești în stare de urgență nu poți să vezi cine este mai ieftin, mai scump. Când apare afacerea, sistemul de stat se duce.

Dânsul a decis să-l dea la o firmă privată, care avea un sistem: medicul era acasă. Avea un contract, dar când era ceva serios pleca elicopterul de la București. La un moment dat, cine a venit după dânsul, l-a dat la sistemul de urgență.

Situația cu dosarul respectiv, cu contractul, nu mă bag că asta știe Justiția. Acolo s-a pus problema că motorul nu avea cheie la motor, dar el nu avea cheie, se trage.

Măsurile care s-au luat după 2014 au schimbat total”, a spus Raed Arafat la Realitatea PLUS.

Reamintim că patru persoane au murit în decembrie 2014, după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol.

Citeşte şi „S-a aplicat şi la alţii!”. Raed Arafat explică de ce ar putea fi interzis accesul persoanelor nevaccinate în mall