Cine îl înlocuieşte pe Piedone la Primăria Sectorului 5. Este un apropiat al fostului primar Daniel Florea

Consiliul Local Sector 5 l-a desemnat, în şedinţa de marţi, pe Constantin Melnic (PSD) drept viceprimarul cu calitatea de înlocuitor de drept al primarului.

14 iun. 2022, 17:33
Cine îl înlocuieşte pe Piedone la Primăria Sectorului 5. Este un apropiat al fostului primar Daniel Florea

Constantin Melnic (PSD) a fost desemnat de Consiliul Local Sector 5 drept viceprimarul cu calitatea de înlocuitor de drept al primarului Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv.

Secretarul general al Sectorului 5, Florin Mănuc, a precizat, pentru AGERPRES, că acesta îl înlocuieşte pe Mircea-Horaţiu Nicolaidis (PPU-SL), care rămâne viceprimar al acestei zone administrativ-teritoriale.

Printr-un alt proiect de hotărâre Consiliul Local a decis alegerea lui Oleg Burlacu (PNL) al treilea viceprimar al Sectorului 5, care să preia atribuţiile omologului său desemnat înlocuitor de drept al edilului, a adăugat Florin Mănuc.

Citeşte şi: Cum încearcă Piedone să iasă din închisoare. Mutare de ultima oră a avocaţilor săi după condamnarea în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, definitiv, de magistrații CAB la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu pentru tragedia de la Colectiv, pedeapsa fiind scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase în primă instanţă.

Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Citeşte şi: Ce șanse are fiul lui Piedone să fie susținut de PSD la Primăria Sectorului 5. „Poate moşteni de la tată bune obiceiuri, educaţie”