Cine l-ar putea înlocui pe Ludovic Orban la şefia PNL? Co-președintele AUR George Simion a dat răspunsul

Co-președintele AUR George Simion a declarat, luni, la Antena 3, că premierul Florin Cîțu ar putea fi următorul preşedintele al Partidului Național Liberal.

19 ian. 2021, 11:36
Cine l-ar putea înlocui pe Ludovic Orban la şefia PNL? Co-președintele AUR George Simion a dat răspunsul
Cine l-ar putea înlocui pe Ludovic Orban la şefia PNL? Co-președintele AUR George Simion a dat răspunsul

Co-președintele AUR George Simion consideră că premierul Florin Cîţu este interesat să preia conducerea PNL după ce mai mulţi lideri liberali importanţi l-au criticat pe Ludovic Orban şi i-au cerut demisia.

„E peste tot la știri. Este treaba dânșilor ce se întâmplă acolo la PNL. Mi se pare că este mai preocupat de treburile din partid. Ieșirile publice de astăzi… Domnul Rareș Bogdan l-a indicat pentru domnul Cîțu ca fiind un viitor lider și un președinte al PNL-ului, din câte am urmărit declarațiile. Dar, repet, stăm să ne bălăcărim, stăm să ne certăm între noi și este 18 ianuarie, nu se prefigurează că vom vota în Parlamentul României, că de asta ne-au trimis românii acolo, un buget.

Dacă bugetul va fi adoptat în luna februrie, toate investițiile cu care va veni domnul Ciolacu să ne ia ochii.. Asta mă îngrijorează – suntem în plină pandemie, nu votăm niciun buget, nu se întâmplă nimic, care a fost graba pentru care am votat Cabinetul Cîțu? Să începem vaccinarea? Mai există viață și după vaccinare, mai există viață și după pandemie”, a declarat co-președintele AUR George Simion, la Antena 3.

Citeşte şi: Ruptură în PNL. Ce şanse sunt ca Ludovic Orban să rămână şefia partidului

După ce primvicepreședinte al PNL Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, au cerut public înlăturarea lui Ludovic Orban de la şefia partidului, mai mulţi lideri liberali s-au grupat, neoficial, în jurul combatanților. 13 filiale ar susţine înlăturarea lui Ludovic Orban de la şefia PNL, conform unor surse citate de Digi24. Ludovic Orban a anunţat marţi cu nu intenţionează să demisioneze şi că până la viitorul congres PNL „eu sunt preşedintele partidului”.

„Preşedintele PNL este ales de Congres, PNL a avut Congres în 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest congres eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa. Cred că orice problemă trebuie discutată în partid, nu în spaţiul public”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă ia în calcul demisia de la conducerea PNL.

Ludovic Orban a refuzat să răspundă atacurilor venite din partea unor lideri din PNL, afirmând că „nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public”.

„În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea e să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi soluţii în bătălia cu pandemia, aştepată de la noi o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Tot ce am de discutat discut în interiorul PNL”, a declarat Ludovic Orban.