Cine sunt cei cinci terorişti Al Qaeda care au tranzitat România

Răpiri, crime, tortură, atacuri armate împotriva trupelor americane. De toate acestea sunt acuzaţi cei cinci terorişti Al Qaeda care au tranzitat România. Jurnaliştii de la Adevărul scriu că un martor audiat de procurorii suedezi, la cererea DIICOT, a dat detalii despre activităţile criminale ale teroriştilor.

RomaniaTV.net
31 dec. 2011, 08:22
Cine sunt cei cinci terorişti Al Qaeda care au tranzitat România

Procurorii DIICOT au trimis în judecată pe irakianul Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, acuzat de legături cu organizaţia teroristă Al Qaeda.

Procurorii DIICOT susţin în rechizitoriu că, în timpul anchetei, au rezultat probe cu privire la faptul că cetăţenii irakieni: Omar Farid Ahmed alias Omar Farid Ahmed Al Uwaid Al Karbouli; Falah M. Salem alias Manaf Khalif Asi Sanad Al Karboului; Muntasier Kh. Aassi alias Omar Atla Aod alias Muntasir Klef Aasi Al Karbouli; Aqeel Mohamed Dhuyab şi Omar Kh. Asssey au fost implicaţi în activităţi de terorism în favoarea entităţii teroriste Al Qaeda Irak – A.Q.I.

Totodată, au rezultat probe care relevă faptul că Al Dulaimi cunoştea implicarea acestora în activităţi teroriste, ajutându-i să părăsească Rep. Irak unde, unii dintre aceştia erau căutaţi pentru săvârşirea unor acte de terorism. Într-o anchetă paralelă a DIICOT, procurorii au solicitat date şi informaţii, prin intermediul cererilor de asistenţă judiciară în materie penală, autorităţilor judiciare din Republica Irak, Regatul Haşemit al Iordaniei, Regatul Suediei şi Republica Ungaria.

Cetăţeanul irakian OBEID FUOAD AHMAD alias FUAD AL KARBOULI, care în România s-a aflat sub identitatea de FWAD M. HOSSIEN, a fost audiat în calitate de martor, la solicitarea DIICOT, la data de 12 mai 2009 de procurorii din Regatul Suediei.

Martorul îl cunoştea pe înv. AL DULAIMI A. A. MOHAMAD sub identitatea de LOAY ALI ASI SANAD AL-KARBULI şi pe fraţii acestuia, şi declară că aceştia sunt veri cu MANAF KHALIF ALI ASI SANAD AL-KARBOULI şi MUNTASIER KHALIF ALI ASI SANAD AL-KARBULI, indicându-l pe Manaf Khalif Asi Sanad Al Karboului ca fiind emir al Al Qaeda între anii 2003 – 2006.

Martorul a declarat că are cunoştinţă că acesta a fost arestat de mai multe ori de forţele militare în Irak şi că, la acea dată, locuia în Ungaria.

Totodată, martorul a declarat că cetăţeanul irakian UMAR FARID AHMAD AL-UWAID AL-KARBULI a făcut parte din Al Qaeda.

Martorul a precizat că LOAY ALI ASI SANAD AL-KARBULI i-a ajutat pe 90 la sută din irakienii din România să obţină paşapoarte şi documente de transport false, iar unii dintre aceştia au fost implicaţi în activităţi teroriste.

Despre Omar Farid Ahmed Al Uwaid Al Karbouli, martorul a declarat, în faţa autorităţilor suedeze, că are cunoştinţă că acesta a luptat alături de AL QAEDA, ajutându-i pe mujahedinii din Irak, după care a delapidat bani de la AL QAEDA, care l-a pedepsit pentru acest lucru.

Omar Farid Ahmed a declarat că a lucrat ca mecanic pentru organizaţia teroristă şi a reparat numeroase autovehicule utilizate de ABU TIBA cât şi de alţi membri ai organizaţiei Al Qaeda din Irak. De asemenea, a menţionat că în perioada în care s-a aflat în Karbala, a intrat în contact cu mai mulţi membri ai Al Qaeda, dar a precizat că nu a participat la activităţi teroriste împreună cu aceştia.

Martorul a mai declarat că a fost răpit de către luptători ai Al Qaeda, în perioada cât se afla în Siria, în oraşul Homs şi a fost torturat, întrucât ar fi furat de la organizaţia Al Qaeda suma de 100.000 dolari americani, iar în schimbul eliberării sale, mama sa ar fi plătit suma de bani cerută drept recompensă de către răpitori.

Totodată, martorul a declarat că în perioada în care s-a aflat în Irak, numitul MUNAF ALI ASI SANAD AL-KARBULI i-ar fi spus că face parte din organizaţia Al Qaeda şi că ar fi fost implicat în diverse atacuri îndreptate împotriva forţelor americane din Irak, precizând că acest lucru era de notorietate în zona Karabla.

Din declaraţia martorului MUNTASIER KHLEF ASI, au rezultat mai multe detalii despre actvitatea teroristă. Despre numitul OMAR KH. ASSEY, martorul cunoaşte că este văr cu ZYAD KHALAF AL KARBOULI (membru important al AL QAEDA) şi că acesta a executat, în anul 2005, o serie de acte teroriste constând în atacarea unui convoi format din 12 maşini care veneau dinspre Iordania spre Bagdad, convoi destinat poliţiei irakiene, omorând toţi membrii convoiului, iar maşinile predându-le emirului AL QAEDA responsabil pe zona FALUJJAH.

Totodată, au atacat un convoi format din 2-3 maşini care se deplasau din Iordania în Irak, despre care se presupune că era format din cadre ale serviciilor israeliene, omorându-i pe toţi ocupanţii vehiculelor.

A răpit, de pe teritoriul iordanian, un cetăţean iordanian despre care aveau bănuiala că lucrează cu forţele americane şi pe care l-au adus în Irak, l-au torturat şi în final l-au ucis.

Despre OMAR FARID AHMED, martorul a declarat că a făcut parte din AL QAEDA şi că a fost desemnat emir interimar al zonei AL QAIM, fiind responsabil de luptătorii străini aduşi să lupte pentru AL QAEDA.

A precizat că l-a văzut personal pe OMAR FARID AHMED, în perioada 2004-2006, implicându-se în activităţi teroriste, îmbrăcat în uniforma luptătorilor AL QAEDA, purtând mască, pistol şi mitralieră. Totodată, a declarat că l-a văzut în zona Bilal Shuhada, împreună cu alţi luptători AL QAEDA, atacând cu lansatoare de rachete (R.P.G.) trupele americane.

Referitor la cetăţeanul irakian ZYAD KHALAF AL KARBOULI, indicat de martorii audiaţi în cauză atât de autorităţile judiciare române cât şi de autorităţile judiciare din Suedia, Ungaria şi Bulgaria, se cunoaşte că era un lider AL QAEDA în zona frontierei Irakului cu Iordania, şi că acesta a fost capturat de forţele speciale iordaniene, fiind condamnat la moarte de Curtea Militară din Iordania la data de 18 iunie 2008.


loading...
Partenerii noștri