Cine sunt cei patru muncitori morți după explozia de la Călimănești. Cel mai tânăr avea 29 de ani, abia făcuse nunta și urma să devină tată

Patru muncitori au murit pe loc, iar alți cinci au fost răniți, noaptea trecută, în urma unui incendiu urmat de o explozie în localitatea Călimănești, județul Vrancea, la o magistrală de gaze aflată pe șantierul autostrăzii A7 - Autostrada Moldovei.

21 sept. 2023, 11:34
Cine sunt cei patru muncitori morți după explozia de la Călimănești. Cel mai tânăr avea 29 de ani, abia făcuse nunta și urma să devină tată

Cei patru muncitori care și-au pierdut viața în urma exploziei de la Călimănești au vârste între 30 și 47 de ani și erau de loc din Vrancea, Neamț și Bacău. Toți au murit pe loc. Cel mai tânăr avea 29 de ani dintre ei abia făcuse nunta și urma să devină tată.

Tânărul de 29 de ani era din comuna Cârligele și lucra pe șantierul Autostrăzii Moldova pentru a-și întreține familia. Făcuse nunta la începutul lunii septembrie, iar soția sa este însărcinată, scrie vrancea24.ro. Tânărul lucra pe un utilaj, când a fost surprins, cel mai probabil, de suflul exploziei, conductei de gaze.

Soția tânărului decedat este educatoare. Rudele, prietenii și reprezentanții primăriei s-au mobilizat pentru a sprijini familia care trece prin aceste momente cumplite.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au deschis un dosar penal în cazul exploziei de la magistrala de gaze de la Călimăneşti. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, dar şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă sau nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Citește și: VIDEO Patru morți și cinci răniți după o explozie la magistrala de gaze de la Călimănești. Se desfăşurau lucrări la autostrada Moldova

În noaptea de miercuri spre joi, a avut loc o explozie, urmată de incendiu, la o magistrală de gaz de la Călimăneşti. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 05,20.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti. Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7.