VIDEO Patru morți și cinci răniți după o explozie la magistrala de gaze de la Călimănești. Se desfăşurau lucrări la autostrada Moldova

Patru persoane au murit carbonizate și cinci au fost rănite după ce a izbucnit o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaze de la Călimăneşti, unde se desfăşurau lucrări pe şantierul autostrăzii Moldova.

21 sept. 2023, 07:33
VIDEO Patru morți și cinci răniți după o explozie la magistrala de gaze de la Călimănești. Se desfăşurau lucrări la autostrada Moldova

Patru oameni au murit carbonizați, iar alți cinci au fost răniți. Aceștia erau muncitori care lucrau la autostrada Moldovei, cu cinci utilaje. Răniții au ajuns la spital, unii dintre ei în stare gravă. Se ia în considerare transportul în străinătate pentru îngrijiri medicale.

Citește și: Bilanțul morților în urma exploziei de la Crevedia a crescut la cinci! Un alt rănit internat la Bagdasar Arseni a decedat

Patru morți și cinci răniți după o explozie de proporții

Planul roşu de intervenţie a fost activat, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01:30, în urma unei explozii la o magistrală de gaze de la Călimăneşti. Cinci persoane, angajaţi ai societăţii care execută lucrări la Autostrada Moldovei A7, au fost rănite, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit știrileprotv.ro.

La faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti, cinci ambulanţe SAJ Vrancea precum şi mai multe echipaje de jandarmi şi poliţie.

10 oameni lucrau pe șantier în acel moment, însă unul dintre ei a lovit magistrala de gaze cu un utilaj și atunci s-a produs explozia, urmată de incendiu. Un singur muncitor a scăpat teafăr. Cei cinci răniți au mers după explozie spre Drumul Național 2, de unde au fost luați de șoferii din trafic și duși la spitalul din Adjud. Doi dintre ei au fost transportați cu elicoptere SMURD la spitale din Capitală. Angajații companiei controlate de Dorinel Umbrărescu lucrează în trei schimburi pentru a termina mai repede drumul.

Este vorba despre un bărbat de 61 de ani cu arsuri pe 65% din corp, transportat la spitalul Bagdasar Arseni, și un altul, în vârstă de 53 de ani, care a ajuns la Floreasca cu arsuri pe 40% din corp. Trei răniți nu au nevoie de îngrijiri într-un centru specializat, a declarat ministrul sănătății Alexandru Rafila la Digi24.

„După consultul cu echipa medicală de specialitate se va lua o decizie de îngrijire în țară sau, după caz, în străinătate”, a spus Rafila.

Pompierii au stins incendiul izbucnit la magistrala de gaz de la Călimăneşti, în urma căruia au fost rănite cinci persoane, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„În continuare se intervine pentru răcirea utilajelor surprinse de incendiu”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru. Alimentarea cu gaze nu va fi întreruptă în Focşani, Adjud şi Odobeşti, a anunțat compania de gaze din zonă.

Citește și: Explozie în Marea Neagră, în zona portului Sulina. O navă ar fi lovit o mină. 12 marinari au fost evacuați