Cine sunt cei trei consilieri generali PMP care riscă să fie excluşi din partid din cauză că au rămas la şedinţa CGMB

Trei consilieri generali ai Partidului Mişcarea Populară (PMP) riscă să fie excluşi din partid, la cererea liderului de grup Robert Turcescu, din cauză că au rămas să participe la şedinţa Consiliului General am Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri, alături de PSD şi ALDE, în ciuda faptului că ceilalţi aleşi au părăsit sala. 

22 sept. 2016, 06:20
Cine sunt cei trei consilieri generali PMP care riscă să fie excluşi din partid din cauză că au rămas la şedinţa CGMB

Scandalul în şedinţa CGMB de miercuri a pornit de la faptul că partidelor din opoziţie nu li s-a dat dreptul la replică în timpul discuţiilor. 

„Povestea pe scurt: în CGMB suntem 4 consilieri generali aleşi pe listele PMP la care, teoretic, după fuziunea PMP-UNPR ni s-au mai adăugat doi colegi de partid via UNPR. Deci şase. Azi am decis în calitate de lider de grup să părăsim şedinţa în desfăşurare a CGMB din mai multe motive: ordinea de zi populistă întocmită de Firea, atitudinea sfidătoare şi obraznică a majorităţii PSD-ALDE faţă de ceea ce înseamnă dezbaterea democratică într-un astfel de for. Din cei şase consilieri generali PMP, trei au decis să rămână în sedinta. Evident, vorbim de cei doi „colegi” veniţi de la UNPR ( Florentina Gherghiceanu şi Mihai Varza), dar şi de Lucian Iliescu. În următoarea şedinţă a forurilor de conducere ale PMP voi propune excluderea lor din partid. PMP nu este şi nu trebuie să fie asociat cu majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General, o majoritate care se dovedeşte pe zi ce trece a fi din ce în ce mai toxică pentru Bucureşti!”, a scris Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook.

Fără cei doi consilieri foşti UNPR, actuali PMP, PSD ar putea pierde majoritatea în Consiliul General. 

CITEŞTE ŞI Firea: Societatea CGMB va construi locuinţe de vânzare la jumătate de preţ – 30.000 euro apartamentul de 2 camere

Recenrt, consilierul general Dumitru Dobrev din partea USR (Uniunea Salvaţi România), care a fost prins în timp ce vota „la două mâini” în Consiliul General al Municpiului Bucureşti (CGMB), şi-a dat demisia. El a votat şi în locul şefului său de partid, Nicuşor Dan, care ieşise din sală pentru scurt timp. Detalii, aici. 


loading...