Un consilier general al lui Nicuşor Dan, prins votând „la două mâini”, şi-a dat demisia. Postul este vacantat de GMB

Consilierul general Dumitru Dobrev din partea USB (Uniunea Salvaţi România), care a fost prins în timp ce vota "la două mâini" în Consiliul General al Municpiului Bucureşti (CGMB), şi-a dat demisia. Postul său este vacantat acum de Consiliu. 

20 sept. 2016, 06:05
Un consilier general al lui Nicuşor Dan, prins votând „la două mâini”, şi-a dat demisia. Postul este vacantat de GMB

Dumitru Dobrev, consilier al Uniunii Salvaţi România, a anunţat la Primăria Capitalei că şi-a depus demisia începând cu data de 5 septembrie 206, după ce anterior fusese surprins în timp ce vota în locul şefului său de partid, Nicuşor Dan, în timpul şedinţei de CGMB. 

Deşi recunoaşte că a comis greşeala „dintr-un mimetism prostesc”, Dobrev a încearcat să se disculpe spunând că au mai fost şi alţi colegi de la alte partide care au făcut acelaşi lucru.

„Contextul a fost următorul: spre sfârşitul şedinței de consiliu de joia trecută, se votau membrii consiliilor de administratie de la diverse instituții, în special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizații in CA) şi acum trebuiau votate hotărârile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniserăm în USB că votăm pentru. La momentul respectiv, Nicuşor ieşise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se inchidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenți. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul.
Dintr-un mimetism prostesc, am făcut exact ce văzusem că face în dreapta mea o colegă consilier, de la un alt partid, care votase în locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe înregistrările oficiale, dacă sunt disponibile online). Nu mă scuz şi nu acuz. Trebuia să ştiu că „quod licet Jovi non licet bovi” (n.r. – ceea ce este îngăduit lui Jupiter, nu este îngăduit unui bou)”, a explicat pe pagina sa de Facebook consilierul general USB, Dumitru Dobrev.

În replică, preşedintele USR susţine că demisia lui Dobrev din CGMB este o pierdere, însă nu poate tolera un astfel de comportament. 

„Demisia unui bun jurist este o pierdere pentru grupul de consilieri, dar colegul nostru a înţeles gravitatea gestului său şi că, indiferent de circumstanțele în care el are loc, USR nu va fi niciodată de acord cu un astfel de comportament. Nu vom ezita să ne recunoaștem greşelile pentru că nu vrem să facem politică așa cum au făcut partidele şi politicienii în ultimii 27 de ani. Dumitru Dobrev şi USR îşi cer scuze față de bucureșteni pentru incident și îi asigură că așa ceva nu se va mai repeta. USR este o organizație transparentă și corectă și va rămâne fidelă acestor principii în toată activitatea sa politică”, a scris Nicuşor Dan pe pagina de socializare. 

Postul de consilier general lăsat liber de Dumitru21 septem Dobrev este vacantat acum de CGMB, acesta urmând să fie ocupat de un nou ales local după şedinţa de miercuri, 21 septembrie 2016.