Cine sunt cele şapte victime din Israel ale rachetelor Hamas. Una dintre tinerele ucise era într-un apel video cu soţul său în momentul exploziei

O escaladare fără precedent a violenței dintre Israel și Gaza i-a lăsat pe mulți israelieni într-o stare constantă de incertitudine, întrebându-se dacă vor avea șansa să vadă mâine.

12 mai 2021, 22:30
Cine sunt cele şapte victime din Israel ale rachetelor Hamas. Una dintre tinerele ucise era într-un apel video cu soţul său în momentul exploziei

Șapte israelieni au plătit deja prețul final al confruntărilor din ultimele zile, pe măsură ce tensiunile continuă să crească în regiune. Leah Yom Tov, 63 de ani; Khalil Awad, 52 de ani, și fiica sa Nadin, 16; Soumya Santosh, 30 de ani; Nella Gurevitz, 80 de ani; Omer Tabib, 21 de ani, au murit în urma atacurilor cu rachete lansate de Hamas, la care se adaugă un băieţel de 6 ani, din Sderot. Sunt deja şapte victime pe teritoriul statului Israel.

Soumya Santosh

Una dintre primele două victime ale atacului de marţi seara, Santosh a venit din India în urmă cu şapte ani, pentru a avea grijă de bătrâni. În îngrijirea sa se afla Nella Gurevutz, care a murit în aceeaşi explozie. Santosh era din districtul Idukki, din statul indian Kerala, și lucra în Israel din 2014, potrivit rudelor citate de The Jerusalem Post. Potrivit acestora, Santosh vorbea cu soțul ei din Kerala printr-un apel video când o rachetă a lovit clădirea în care se afla. „Fratele meu a auzit un sunet uriaș în timpul apelului video. Dintr-o dată, telefonul a fost deconectat ”, a declarat Saji, cumnatul lui Santosh.

Nella Gurevitz 

Gurevitz a fost a doua persoană ucisă de o rachetă care a lovit direct oraşul Ashkelon . Era în apartamentul cu soțul ei când a avut loc atacul, ea murind împreună cu îngrijitoarea Soumya Santosh. În ceea ce-l priveşte pe soţ, acesta a fost rănit şi este internat în spital.

Citeşte şi Mai mulţi comandanţi Hamas ucişi de Israel, în timpul raidurilor din Gaza. A fost omorât inclusiv comandantul aripii militare din Gaza City

Leah Yom Tov 

A fost ucisă marți seară după ce o rachetă a aterizat direct pe casa ei din Rishon Lezion. Copiii săi, care au vorbit cu presa israeliană, au spus că au auzit alarma și au văzut că racheta se îndrepta spre vestul oraşului Rishon. Au încercat să-și sune mama, dar linia era ocupată. În cele din urmă, au aflat de la vecini că echipele de salvare se aflau deja în casă, după ce aceasta a fost lovită de o rachetă.

Khalil Awad și fiica sa Nadin

Awad și fiica sa Nadin erau rezidenți arabo-israelieni dintr-un oraș de lângă Lod, care au fost uciși după ce o rachetă a lovit direct o mașină miercuri dimineață.

Omer Tabib

Tabib a fost un soldat al IDF din moshavul Elyakim. El a fost ucis de o rachetă antitanc în apropierea Fâșiei Gaza. Un ofițer IDF și un alt luptător au fost răniți în incident. Cei care l-au cunoscut au spus că era un tip sociabil și cu simțul umorului.  Tabib urma să se libereze din armată luna viitoare. El avea 21 de ani.

Citeşte şi Cum funcţionează Iron Dome, cel mai performant sistem anti-rachetă din lume. Israel vrea să-l desfăşoare şi pe mare