De’Longhi: Cine sunt italienii care vin în locul Nokia şi câţi oameni angajează

Grupul De'Longhi este unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice şi aparatură profesională din lume. Au 13 fabrici şi peste 7.000 de angajaţi. În România vor începe producţia în acest an şi vor angaja până la 1.000 de oameni.

25 ian. 2012, 13:31
De’Longhi: Cine sunt italienii care vin în locul Nokia şi câţi oameni angajează

Grupul De’Longhi SpA, iniţial o afacere de familie, a ajuns în aproximativ 100 de ani unul dintre cele mai mari grupuri producătoare de electrice şi electrocasnice ale lumii. Producătorul este lider de piaţă la nivel mondial la comercializarea de calorifere şi aparate de aer condiţionat portabile şi expresoare de cafea, şi numărul unu la capitolul produse pentru bucătărie în Vestul Europei. Grupul deţine 13 fabrici, în jur de 30 de filiale şi peste 7.000 de angajaţi.

Structurată pe două divizii principale-De’Longhi SpA, care se ocupă de realizarea şi comercializarea de produse electrocasnice şi DELCLIMA SpA care vinde produse profesionale, grupul a avut anul trecut vânzări globale de aproximativ 1,626 de miliarde de euro şi un profit de 716,6 milioane de euro. De asemenea, în primele nouă luni ale anului trecut, grupul a raportat venituri de 1,18 miliarde de euro, cu 11% faţă de perioada similară a anului anterior. Peste 30% din venituri sunt generate în statele în curs de dezvoltare.

De’Longhi SpA realizează aparate de aer condiţionat şi de încălzit, aparatură pentru bucătărie, aspiratoare sau fiare de călcat, sub brandurile De’Longhi, Kenwood, Simac şi Ariete. Divizia DELCLIMA vinde echipamente de răcire sau radiatoare pentru clienţii industriali.

Compania italiană DeLonghi ar urma să investească 30 de milioane de euro în fabrica cumpărată de la Nokia  şi să înceapă producţia în acest an, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Potrivit aceleiaşi surse, DeLonghi va avea la Jucu între 600 şi 1.000 de angajaţi.

Nokia a anunţat, miercuri, că a semnat un acord cu compania DeLonghi pentru preluarea halelor de producţie ale fabricii de telefoane de la Jucu, care a fost închisă recent de firma finlandeză. Valoarea tranzacţiei nu a fost comunicată