Cine sunt oamenii pe care îi votează Dacian Cioloş pe 11 decembrie

Premierul Dacian Cioloş a anunţat într-un interviu pentru Republica.ro că duminică va pune ştampila atât pe PNL, cât şi pe USR, partidele care au anunţat că îl susţin pentru un nou mandat de premier. Un partid va primi votul pentru Senat, iar celălalt pentru Camera Deputaţilor, a precizat premierul, fără să spună în ce ordine. RomaniaTV.net vă prezintă cine sunt candidaţii de pe locurile eligibile ale celor două partidela Zalău, circumscripţia unde va vota Dacian Cioloş.

06 dec. 2016, 11:45

Dacian Cioloş a fost întrebat unde şi cu cine va vota la alegerile de duminică, 11 decembrie.

Dacian Cioloş: – O să votez acasă, la Zalău.

– V-ați hotărât? Votați PNL sau USR?

Dacian Cioloş: – O să votez și PNL, și USR, pentru că sunt două liste. Una pentru Senat și una pentru Camera Deputaților. Din cele două voturi, din cele două ștampile puse, una va merge pe PNL și una pe USR.

Premierul nu a precizat care ştampilă se va opri la PNL şi care la USR. Am luat listele de candidaţi din Zalău ai celor două partide care au anunţat că susţin Platforma România 100 lansată de Dacian Cioloş şi vă prezentăm cine se află pe locurile eligibile.

Varianta 1: Dacian Cioloş votează USR la Camera Deputaţilor şi PNL la Senat

Cap de listă USR pentru Camera Deputaţilor, circumscripţia Sălaj (Zalău), este Raul Stelian Balotă, de formaţie inginer, project manager investiţii.

Raul Stelian Balotă are 34 ani şi este căsătorit. În ultimii 10 ani și-a adus contribuția la proiecte industriale complexe, dezvoltate în România și Europa, în valoare de peste 100 milioane de dolari, potrivit prezentării pe care şi-o face pe un canal YouTube.

Pentru Senat, candidatul PNL de pe primul loc la Zalău este George Bogdan Ilea, avocat.

Decan al Baroului Sălaj și membru de drept al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, Bogdan Ilea este nou în politică și consideră că poate aduce un plus prin expertiza sa în sistemul juridiciar și în cel legislativ, se arată pe site-ul PNL. Are mai multe proiecte, printre care: simplificarea procedurilor administrative, reducerea taxelor judiciare, eliminarea pensiilor speciale, etc.

Bogdan Ilea a fost numit la conducerea Agenției Domeniilor Statului (ADS) în 2011, după ce agenția fusese de mai multe ori în atenția organelor de anchetă pentru cazuri de corupție săvărșite de fostul președinte ADS, Radu Mihai Cristescu. Conform site-ului Iniţiativa România, bogdan Ilea ar fi fost implicat într-un caz de luare de mită în valoare de 180.000 Euro pentru concesiuni de teren în județul Constanța. Cazul l-ar fi implicat și pe ministrul economiei la acea dată, Lucian Bode (coleg de partid al lui Ilea, Bode era eședinte al PDL Sălaj). Nu există până la acest moment o anchetă DNA în legătură cu acest caz. 

 

Varianta 2: Dacian Cioloş votează USR la Senat şi PNL Camera Deputaţilor

Cap de listă USR la Senat în Zalău este Gabriela Olar, profesoară.

Olar Gabriela Carmen, 48 de ani, este căsătorită, are un copil. Este profesor la Colegiul Național „Silvania” Zalău, de peste 25 ani, potrivit profilului de pe canalul YouTube.

Dedicată educării multor generații de elevi, implicată activ și cu rezultate deosebite în concursuri și olimpiade școlare, gabriela Olar este membră în comisiile judetene de specialitate fizică și astrofizică şi are numeroase articole publicate în reviste de specialitate de-a lungul timpului, potrivit aceleiaşi prezentări. 

La Camera Deputaţilor, pentru PNL candidează de pe primul loc Lucian Bode, actual deputat PNL. El este deputat din 2008, din partea PDL, iar din 2015 deputat PNL, în urma fuziunii celor două partide.

Lucian Bode a semnat aproape 80 de iniţiative legislative în mandatul care se încheie, a avut 30 de întrebări şi interpelări, a avut moţiuni şi luări de cuvânt.

Potrivit declaraţiei de avere, Lucian Bode are o casă de locuit în Zalău, două maşini (Mercedes şi Volkswagen). Nu deţine conturi bancare, în schimb este dator la bănci aproape 50.000 de euro şi 90.000 de lei.

Este căsătorit şi are doi copii.

Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cum arată profilul liderilor politici. Câţi dintre ei sunt locomotivă de partid ANALIZĂ