Cine va asigura interimatul la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor după moartea Înalt Prea Sfinţitului Pimen

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt la Bisericii Ortodoxe Române, a anunţat cum cine va prelua conducerea temporară a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor după trecerea la cele veşnice a ÎPS Pimen.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 13:24
Cine va asigura interimatul la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor după moartea Înalt Prea Sfinţitului Pimen

„În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul”, se arată în mesajul transmis de Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat, totodată, că ÎPS Pimen va fi înmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava.

Citeşte şi Cine a fost ÎPS Pimen. Detalii neştiute din viaţa sa: numele de botez, întâlnirea cu Regele Mihai, dar şi colaborarea cu Securitatea

ÎPS Pimen a încetat din viață în noaptea de 19 spre 20 mai, la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală, unde fusese adus cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților s-a născut pe 25 august 1929, în localitatea Greabănu, județul Buzău, la botez primind numele Vasile.

La sfârşitul lunii aprilie 2020, ÎPS Pimen a fost internat în stare gravă în spitalul de la Suceava, fiind confirmat cu coronavirus. Ulterior, acesta a fost transferat cu un elicopter SMURD la Institutul „Matei Balș” din Bucureşti. ÎPS Pimen a suferit complicaţii pulmonare, fiind necesară intubarea. În ciuda tratamentului avansat care i-a fost administrat pe bază de plasmă hiperimună de la donatori vindecați, arhiepiscopul Sucevei a pierdut lupta.