Cine va face parte din noul Guvern. NOI NUME pe lista lui Dacian Cioloş UPDATE

Dacian Cioloş este aşteptat să-şi prezinte zilele următoare echipa guvernamentală. Pe lista de ultimă oră a premierului desemnat se regăsesc, pe lângă miniştri în funcţie şi alte nume vehiculate, trei nume noi: Florentina Furtunescu, la Sănătate, Cristian Popa, la Ministerul de Externe şi Achim Irimescu, la Agricultură.

12 nov. 2015, 13:23
Cine va face parte din noul Guvern. NOI NUME pe lista lui Dacian Cioloş UPDATE

UPDATE 19.20 Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, ar putea prelua funcţia de ministru al Agriculturii în viitorul Cabinet Cioloş, potrivit hotnews.ro. Dacian Cioloş i-ar fi propus deja lui Achim Irimescu portofoliul Agriculturii.

Achim Irimescu a fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, in perioada 2012-2014, iar in prezent ocupa o functie de ministru-consilier in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, sef sectie agricultura, reprezentant al Romaniei in Comitetul Special Agricol.

Tehnocratul este doctor in economie agrara la ASE Bucuresti si licentiat al Facultatii de Tehnologie a Constructiilor de Masini din Politehnica Bucuresteana.

UPDATE 19.00 Potrivit România TV, un nou nume apărut pe lista miniştri care ar putea să facă parte din Cabinetul Cioloş este Cristian Popa, la Ministerul de Externe.

––––––––––––––––––––––––––––

Dacian Cioloş a continuat şi joi discuţiile cu reprezentanţii partidelor parlamentare. Premierul desemnat de Klaus Iohannis este aşteptat săptămâna viitoare în Parlament pentru votul de învestitură.

În ultimele zile au fost vehiculate mai multe nume ca posibili miniştri. O ultimă variantă de listă, prezentată, joi de România TV, arată noi nume la care vrea să apeleze premierul desemnat, dar şi schimbări faţă de ceea ce s-a vehiculat zilele trecute.

Cum arată LISTA DE ULTIMĂ ORĂ a lui Dacian Cioloş:

Externe: CRISTIAN POPA / Bogdan Aurescu

Agricultură: ACHIM IRIMESCU / Mihail Dumitru 

Apărare: Dan Dungaciu/ Mihnea Motoc

Interne: Constantin Dudu Ionescu Dan Dungaciu 

Fonduri: Europene Marius Nica

Economie şi Energie: Tudor Constantinescu

Justiţie: Laura Ştefan

Sănătate: FLORENTINA FURTUNESCU – Marcel Tanţău

Educaţie: Sorin Câmpeanu

Finanţe: Daniela Gheorghe

CITEŞTE ŞI Dacian Cioloş caută miniştri pentru noul cabinet. Cine l-a REFUZAT pe premierul desemnat