Cine va fi noul ministru de Finanțe, după remanierea lui Alexandru Nazare. Cele 4 variante PNL pentru Finanțe – SURSE

Robert Sighiartău a numit, duminică, la Aleph News, nu mai puțin de patru potențiali miniștri de finanțe din partea partidului, după remanierea lui Alexandru Nazare.

11 iul. 2021, 20:55
Cine va fi noul ministru de Finanțe, după remanierea lui Alexandru Nazare. Cele 4 variante PNL pentru Finanțe – SURSE

Cine va fi noul ministru de Finanțe, după remanierea lui Alexandru Nazare. Nominalizații pentru ministerul Finanțelor sunt Marcel Boloș (fost ministru al fondurilor UE), Bogdan Huțucă (seful comisiei de buget din Camera Deputatilor), Lucian Heiuș (a mai fost propus la Finanțe) și Dan Vîlceanu (lider PNL Gorj, apropiat al lui Florin Cîțu).

Cine va fi noul ministru de Finanțe, după remanierea lui Alexandru Nazare. Cele 4 variante PNL pentru Finanțe – SURSE

Iată principalele declarații ale lui Robert Sighiartău în ceea ce privește problema PNL după remaniera lui Alexandru Nazare de la ministerul Finanțelor.

Un prim ministru îţi alege echipa cu care lucrează. Au fost discuţii şi lipsă de comunicare (…) Este foarte clar că în Guvern comunicarea trebuie îmbunătăţită”
„Eu am o relaţie foarte bună cu Alex Nazare. Alexandru Nazare este un profesionist. Implicarea lui a fost decisivă în aducerea Centrului de Cyber Security în România”
„Dacă eşti lider, poţi schimba un jucător dacă nu funcţionează bine echipa. Este atributul primului ministru să schimbe un jucător”

Citește și: Ionuţ Moşteanu, despre eventuale remanieri ale unor miniştri USR-PLUS: „Trebuie discutat cu partidul care a propus ministrul. Nu i-am dat domnului Cîţu un vot şi i-am zis: fă-ţi un cabinet şi joacă-te cu ţara”
 

„Florin Cîţu este conştient că trebuie să performeze în guvernare. Eu spun foarte clar: alegerile nu au voie să afecteze guvernarea. Mă deranjează că s-a făcut mult caz pe remanierea lui Nazare”
„Mie nu mi-e frică de responsabilităţi, dimpotrivă. Vom lua cea mai bună decizie pentru ministerul de Finanţe. Discuţia nu este despre Robert Sighiartău. Marcel Boloş, Bogdan Huţucă, Lucian Heiuş sau domnul Vîlceanu sunt propuneri foarte bune pentru Finanţe”
„Florin Cîţu va face ca acest Guvern să performeze. Dacă asta înseamnă revocări, nu este o problemă. Dacă asta înseamnă promovări, cu atât mai bine. Important pentru PNL este ca acest guvern să performeze. (…) Cred că Florin Cîţu va fi prim ministru în continuare”, a spus liderul liberal.

Citește și: Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României prin care e confirmat angajamentul de a reveni la un deficit bugetar de maxim 3% din PIB până în 2024, adoptată. Alexandru Nazare, prima reacţie