Cine va prelua conducerea Pro TV, după ce Petr Kellner a murit

Cine va prelua condurea Pro TV. Petr Kellner, patronul trustului, a murit în urma prăbușirii unui elicopter lângă un ghețar din Alaska. Bărbatul în vârstă de 56 de ani se află printre cele cinci victimele decedate ale accidentului.

30 mart. 2021, 14:33
Cine va prelua conducerea Pro TV, după ce Petr Kellner a murit
Cine va prelua conducerea Pro TV

Cine va prelua conducerea Pro TV. Vestea morții lui Petr Kellner a dus la o schimbare în cadrul grupului PPF, din care face parte și stația TV din România.

Ladislav Bartonicek este cel care urmează să îi ia locul lui Petr Kellner pentru a putea continua activitățile aflate în curs de desfășurare.

Citeşte  şi: Proprietarul Pro TV, Petr Kellner, a murit în accidentul aviatic din Alaska

Cine va prelua conducerea Pro TV

Într-un comunicat de presă transmis de către PPF se menționează faptul că viziunea stabilită de către fostul patron va fi urmărită în continuare de noua echipă.

Compania afirmă faptul că decesul fondatorului său nu are un impact în activitatea de zi cu zi, iar grupul PPF va continua planurile de investiții și viziunea, așa cum au fost formulate de Petr Kellner și echipa sa. Dorim să ne exprimăm recunoștința pentru condoleanțele primite, se arată în cadrul comunicatului.

Cine era Petr Kellner, miliardarul ceh mort într-un accident aviatic

Proprietarul Pro TV a început să îşi construiască averea la începutul anilor ’90, prin comerţ cu produse de birotică şi papetărie. Mai târziu, a lansat un fond de investiţii prin care a cumpărat cel mai mare asigurător din Cehia.

Cehul a absolvit Universitatea din Praga cu profil economic în anul 1986. A fost angajat al companiei cehe Impromat, un importator şi vânzător de fotocopiatoare. În acest context l-a cunoscut pe Milan Vinkler, alături de care va fonda PPF.

PPF, fondat în 1991, a preluat acţiunile mai multor companii privatizate de statul ceh. Astfel, Kellner a devenit un jucător important pe mai multe pieţe locale, după care a început expansiunea în regiune, iar acum grupul controlează companii din Europa, America de Nord şi Asia.

Petr Kellner a fost al doilea ceh care a intrat în piaţa media din România, după prietenul său, Daniel Kretinsky, proprietarul Europa FM şi Virgin Radio.

În 2018, Kellner a fost cotat de revista americană Forbes drept al 88-lea cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată la 15,5 mld. dolari. Cu toate acestea, presa cehă îi estima averea la mai puţin de 10 mld. dolari.

Grupul PPF gestiona în 2018 active mai mari de 45 mld. euro. Petr Kellner era acţionarul principal al grupului şi deţinea 99% din acţiuni.

În România miliardarul ceh a avut afaceri în real estate. Printre com­paniile controlate de PPF la nivel global se numără Home Credit, PPF Banka, Air Bank, PPF Real Estate Holding, PPF Life Insurance (Rusia), ClearBank, Telenor CEE (operator telecom cu circa 9 milioane de clienţi), scrie Mediafax.