Cioabă s-a supărat pe Udrea că nu-i răspunde la telefon. Acum caută alianţă cu Ponta sau Johannis

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, lider al PADR (Partidul Alianţa Democrată a Romilor), a declarat miercuri, pentru Agerpres, că va iniţia discuţii despre susţinerea la prezidenţiale cu liderul PSD, premierul Victor Ponta, precum şi cu liderul PNL, primarul Klaus Johannis, supărat fiind că preşedintele PMP, Elena Udrea, nu-i mai răspunde la telefon.

RomaniaTV.net
11 iun. 2014, 14:45
Cioabă s-a supărat pe Udrea că nu-i răspunde la telefon. Acum caută alianţă cu Ponta sau Johannis

El a adăugat că e supărat şi că Udrea l-a „dus cu zăhărelul”, nesemnând niciun protocol de colaborare pentru alegerile europarlamentare, ceea ce s-a văzut şi în rezultatul PMP.

„Nu a semnat. Ne-a dus cu zăhărelul, până la alegeri. La alegeri de aceea i-am boicotat, nu le-am dat voturile şi s-a văzut, că se lăudau că iau peste 10% şi au luat 6%. Acum eu o să am discuţii cu cei care eu cred că vor candida la Preşedinţie: unul este Ponta, care ştim sigur că va candida, unul e posibil să fie Johannis şi cu el voi avea o discuţie şi vedem cine mai scoate capul”, a afirmat Dorin Cioabă.

De asemenea, după ce s-a declarat un susţinător al familiei preşedintelui Traian Băsescu, Dorin Cioabă spune acum că nu mai doreşte să poarte negocieri cu Elena Udrea şi că va mai discuta cu PMP-ul numai când Băsescu va ajunge preşedintele acestei formaţiuni.

„Cu partidul lui Udrea nu mai vreau să discutăm. Când va ajunge preşedintele (Traian Băsescu n.r.) preşedinte la PMP, atunci stăm de vorbă, dar dacă consideră domnul preşedinte că este normal ca doamna Elena Udrea să nu îmi mai răspundă la telefon şi să mă ducă cu zăhărelul, deci… Deocamdată sunt supărat (pe Elena Udrea n.r.), pentru că ea nu şi-a ţinut promisiunea pe care a făcut-o, (…) pe lista lor trebuia să fie şi un candidat rom pentru europarlamentare, chiar dacă pe un loc neeligibil”, a explicat Dorin Cioabă.

Acesta anunţă că PADR-ul condus de el e interesat de un parteneriat cu un alt partid. „Eu am mandat de la oamenii mei de la partid să aduc un partid cu care să facem parteneriat politic legal. Adică, în cazul în care nu se mai ţin de cuvânt, să-i putem acţiona în judecată sau să le arătăm ce au semnat acolo”, a spus Dorin Cioabă.

Potrivit acestuia, PADR are 50.000 de membri.