Cioabă, supărat că reprezentanţii Cărţii Recordurilor nu i-au omologat preparatul culinar VIDEO

Supărare mare în familia regelui romilor, Cioabă. Deşi comunitatea de romi din Sibiu a preparat o tonă de mâncare tradiţională în luna ianuarie, reprezentanţii Cărţii Recordurilor nu le-au omologat preparatul culinar. Romii se consideră discriminaţi pentru că felul lor de mâncare nu a fost recunoscut de reprezentanţii Guinness Book ca o specialitate tradiţională. Ei spun că îşi vor cere dreptatea în instanţă.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 06:09
Cioabă, supărat că reprezentanţii Cărţii Recordurilor nu i-au omologat preparatul culinar VIDEO

850 de kilograme de varză, 300 de kilograme de carne, 50 de kilograme de ceapă şi 50 de kilograme de orez au fost folosite pentru mâncarea preparată la sfârşitul lunii ianuarie. Romii spun că „sah hai mas” este o mâncare tradiţională specifică romilor nomazi, iar reţeta a fost păstrată cu sfinţenie de ţigăncile din comunitate. Gustul special al acestei mâncări este dat de un condiment secret.

Condimentul secret nu i-a convins însă pe reprezentanţii Guinness Book, care spun că nu pot deschide o categorie specială pentru mâncarea romilor, considerată o tocană. Iar pentru a putea fi omologată romii ar fi trebuit să depăşească recordul unor spanioli care au gătit o mâncare asemănătoare de peste 2 tone.

Romii sunt hotărâţi să dea în judecată Cartea Recordurilor.

„Cunoaştem pârghiile prin care să găsim dreptatea noastră, mergând până la Curtea Europeană de Justiţie, arătându-le că o instituţie din comunitatea europeană acordă aceste titluri discriminatoriu faţă de comunitatea noastră de romi”, a declarat Dorin Cioabă.

Familia Cioabă a cheltuit aproximativ 10.000 de euro pentru a găti mâncarea cu care voiau să intre în Cartea Recordurilor.