Cristian Cioacă, ELIBERAT. Vezi ce privilegii şi interdicţii are fostul soţ al Elodiei Ghinescu

Cristian Cioacă poate părăsi ţara sau localitatea de domiciliu, după ce magistraţii Curţii de Apel Piteşti nu i-au impus acestuia nici o interdicţie, au precizat surse judiciare, citate de Agerpres. Magistraţii au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

RomaniaTV.net
14 feb. 2014, 19:51
Cristian Cioacă, ELIBERAT. Vezi ce privilegii şi interdicţii are fostul soţ al Elodiei Ghinescu

Mai mult, Cioacă are doar obligaţia de a se prezenta la poliţie, conform graficului, însă fără nicio interdicţie, astfel că oamenii legii vor fi nevoiţi să îl caute în cazul în care acesta dispare.

Completul de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti a admis, vineri, înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar în cazul lui Cristian Cioacă, fostul poliţist condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Completul de divergenţă s-a întrunit după ce completul de doi judecători de la Curtea de Apel Piteşti nu ajunsese la o concluzie unanimă, în urmă cu o zi, în privinţa stării de arest preventiv a lui Cristian Cioacă.

A fost pentru a treia oară când cele două judecătoare care formează completul nu au ajuns ajuns la aceeaşi concluzie cu privire la starea de arest a lui Cristian Cioacă. Completul de divergenţă a respins în cazurile anterioare, cu majoritate de voturi, cererea de înlocuire a arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Completul de divergenţă este format dintr-un număr de trei judecători, în vederea soluţionării litigiului, dacă cu prilejul deliberării nu s-a format o opinie unanimă în cadrul completului de judecată format din doi judecători. Prin formarea acestui complet se poate pronunţa o hotărâre cu majoritate de voturi.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.