Cioacă, trimis în JUDECATĂ pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Vezi FILMUL crimei VIDEO

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis trimiterea în judecată a lui Cristian Cioacă pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, şi pentru profanarea de cadavru, potrivit România TV. Cioacă a fost transferat în cursul zilei de miercuri la Penitenciarul Colibaşi, iar primul termen al procesului va avea loc la Tribunalul Argeş în 4 martie.

RomaniaTV.net
30 ian. 2013, 10:24
Cioacă, trimis în JUDECATĂ pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Vezi FILMUL crimei VIDEO

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Argeş, dosarul a fost repartizat Completului 4 – fond de la Secţia Penală a Tribunalului Argeş, Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi fratele Elodiei, constituindu-se părţi civile în proces.

Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care inculpatul Cioacă Constantin Cristian i-a aplicat soţiei sale, victima Elodia Ghinescu multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Citeşte şi Parchet: Soţii Cioacă aveau un stil de viaţă libertin, ea îl întreţinea pe poliţist

Ulterior, Cioacă a transportat trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a tranşat pentru a-l putea ascunde mai uşor. „Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş”, notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament, informează Mediafax.

„În zilele următoare, inculpatul a derulat o serie de activităţi menite a-i asigura evitarea tragerii la răspundere penală. Astfel, într-o primă fază, acesta a adunat în saci din polietilenă toate obiectele vizibil sau potenţial purtătoare de urme de sânge, produse cu ocazia agresiunii ori a depesării sau transportării cadavrului în vederea ascunderii acestuia şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 08.10.2007”, au mai arătat procurorii.

Totodată, potrivit anchetatorilor, întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baie „nu erau satisfăcătoare (din perspectiva cercetării la faţa locului care avea să se desfăşoare în perioada următoare în apartament)”, Cioacă ar fi acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă. Totodată, acesta a pus în baie o nouă perdea de duş.

Ulterior datei de 2 septembrie 2007, Cioacă ar fi desfăşurat „o operaţiune amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său şi al soţiei sale”, prezentând tuturor celor cu care intra în contact dovezile găsite la acea dată de un martor pe calculatorul familiei Cioacă-Ghinescu, referitoare la relaţia extraconjugală a Elodiei şi la vacanţa pe care şi-a petrecut-o împreună cu o altă persoană în Dubai.

„Scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie nefavorabil victimei, care ar fi justificat ipoteza unei plecări voluntare de la domiciliu şi deturnarea atenţiei de la aspectul esenţial, respectiv varianta uciderii acesteia de către inculpat. După ce a întreprins toate aceste demersuri, în data 5 septembrie 2007, inculpatul Cioacă Constantin Cristian a anunţat oficial dispariţia soţiei sale”, au precizat procurorii.

Această trimitere în judecată are loc după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dosarul urmând să fie judecat de magistraţii Tribunalului Argeş. Cristian Cioacă se află, în prezent, în arest preventiv.

El a fost principalul suspect în uciderea Elodiei Ghinescu, dar nu s-au găsit niciodată suficiente probe. Până acum a fost învinuit doar că i-a spart căsuţa de mail şi i-a citit fraudulos mailurile, şi a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Cazul a fost preluat de un nou procuror. Acesta a descoperit noi pete de sânge în apartamentul celor doi, cu un aparat nou. Petele nu au fost detectate atunci, pentru că nu exista tehnica necesară. În baza acestor noi probe, procurorii cer arestarea lui Cioacă.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit.

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescua fost declarată moartă, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Braşov.