Cioban în vârstă de 33 de ani, atacat de urs în timp ce păzea oile. Tânărul a fost muşcat de faţă

Un cioban în vârstă de 33 de ani, din judeţul Hunedoara, a fost atacat de urs în timp ce păzea oile. Tânărul a fost muşcat de faţă şi a fost transportat de urgenţă la spital.

05 nov. 2021, 23:27
Cioban în vârstă de 33 de ani, atacat de urs în timp ce păzea oile. Tânărul a fost muşcat de faţă
Cioban în vârstă de 33 de ani, atacat de urs în timp ce păzea oile. Tânărul a fost muşcat de faţă

Cioban în vârstă de 33 de ani, atacat de urs în timp ce păzea oile. Incidentul s-a petrecut pe un deal din apropierea localităţii Boşorod din judeţul Hunedoara.

Cioban în vârstă de 33 de ani, atacat de urs în timp ce păzea oile

Tânărul în vârstă de 33 de ani a fost muşcat de făţă de urs, în timp ce păzea oile în apropierea localităţii în care locuieşte. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Orăştie, apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean Timişoara.

Citeşte şi Despăgubiri de 15.000 de euro pentru o persoană atacată de urs. Statul român a fost găsit responsabil

„Apelul pe 112 a fost în jurul orei 17.30. Ciobanul (victima) are 33 de ani şi este din comuna Boşorod. Acesta a fost preluat de un echipaj SMURD transportat la Spitalul Municipal Orăştie pentru acordarea de îngrijiri medicale ( fiind diagnosticat cu traumatism cranio-facial post-agresiune, plagă muşcată faţă)”, informează IPJ Hunedoara.

Reamintim că în ultima perioadă mai multe persoane au fost rănite grav de urşi, iar unele şi-au pierdut chiar şi viaţa. Astfel că, Senatul a adoptat la începutul lunii septembrie un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

Potrivit expunerii de motive, scopul principal al ordonanţei este ocrotirea unor valori esenţiale: viaţa şi integritatea corporală ale persoanei, sănătatea şi securitatea publică, bunurile de orice fel aflate în proprietatea publică şi privată a persoanelor juridice şi fizice, fără a afecta starea de conservare favorabilă a ursului brun.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a menţionat în comisii că, în ultimii cinci ani, au fost peste 4.000 de intervenţii ale jandarmilor, iar numărul situaţiilor critice sesizate privind urşii a crescut de 10 ori.

„Dorim să salvăm vieţile omeneşti. Viaţa umană este prioritară. Intravilanul nu este habitatul natural al animalelor sălbatice. Sper ca şi Camera Deputaţilor să analizeze şi să voteze cu aceeaşi viteză această ordonanţă de urgenţă, astfel încât Parlamentul să îşi spună ultimul cuvânt asupra acestui act normativ”, a spus Tanczos Barna, în plenul Senatului.

Citeşte şi Alertă la o stână din Mureş. Mai mulţi urşi au atacat o turmă de oi, în plină zi. Toată scena a fost surprinsă! – VIDEO