Ciocniri violente în Kosovo: 25 de militari NATO şi numeroşi etnici sârbi, răniţi

Aproximativ 25 de militari din cadrul Forţei NATO în Kosovo (KFOR) au fost răniţi, dintre care doi cu gloanţe, în cursul unor confruntări, luni, în nordul Kosovo, cu manifestanţi etnici sârbi, dintre care aproximativ 100 au fost răniţi, potrivit Belgradului.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 09:45

Aceste incidente între forţa internaţională şi manifestanţi sârbi par cele mai grave şi mai extinse care au avut loc în ultimele săptămâni în nordul Kosovo, apreciază AFP.

Potrivit unui comunicat KFOR, numărul răniţilor în rândul militarilor NATO se ridică la 25. Asupra a doi militari s-a tras, luni dimineaţa, cu arme de foc uşoare, utilizate de manifestanţi sârbi.

KFOR precizează că este vorba de militari germani, dar că „nu erau răniţi mortal”.

La Belgrad, ministrul sârb pentru Kosovo Goran Bogdanovici a evaluat, în faţa unei comisii parlamentare, numărul răniţilor în rândul etnicilor sârbi la a aproximativ 100 de persoane, a anunţat postul de televiziune B92.

„Situaţia este extrem de tensionată”, a spus Bogdanovici, exprimânmdu-şi îngrijorarea faţă de „o eventuală nouă izbucnire a violenţei”.

KFOR i-a acuzat pe atacatori că au utilizat explozivi şi cocteiluri Molotov, dând asigurări că va recurge „la toate mijloacele care se impun” pentru a face faţă acestei situaţii.

Aceste incidente au început luni dimineaţa, cu demontarea de către KFOR a unei baricade ridicate de etnici sârbi nu departe de localitatea Zupce.

KFOR a recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii sârbi, între 400 şi 500, potrivit AFP.


loading...
Partenerii noștri