Ciocniri violente între poliţie şi tineri la Stockholm. S-au tras focuri de armă şi o persoană a fost arestată

Cartierul Rinkeby din nordul capitalei suedeze, Stockholm, a fost luni noaptea scena unor ciocniri violente între zeci de tineri și forțe ale poliției, după ce aceasta a operat o arestare într-o stație de metrou.

21 feb. 2017, 12:04

Poliția a tras un foc de armă spre tinerii care au atacat ofițerii cu pietre în Rinkeby, cartier unde peste 80% din locuitori sunt imigranți și rata șomajului este ridicată.

Aproximativ 10 mașini au fost incendiate în timpul violențelor, iar deținătorul unui magazin din apropiere a fost atacat atunci când a încercat să-și apere proprietatea. Trei persoane, printre care un ofițer de poliție lovit în mână de o piatră, au fost rănite.
Potrivit site-ului thelocal.se, violențele au început în jurul orei locale 20:00 (19:00 GMT), după ce poliția a arestat o persoană într-o stație de metrou din Rinkeby. Mai multe persoane au aruncat pietre către polițiști, iar unul dintre aceștia a ripostat cu foc de armă, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Stockholm, Lars Bystrom, a declarat că nicio persoană nu a fost rănită de focul de armă tras de polițiști, dar incidentul indică faptul că forțele de ordine au fost ‘într-o situație dificilă’.
În jurul orei locale 22:20 (21:20 GMT), a avut loc o nouă ciocnire între grupul de tineri și poliție. Aproximativ 10 mașini au fost incendiate în timpul violențelor, iar deținătorul unui magazin din apropiere a fost atacat atunci când a încercat să-și apere proprietatea.

Un fotoreporter al publicației Dagens Nyheter a spus că a fost atacat de un grup de 15 persoane atunci când a sosit în cartierul Rinkeby pentru a face fotografii în timpul incidentelor. ”Am fost lovit cu pumnii și picioarele în cap și în corp. Am fost internat noaptea în spital”, a mărturisit fotoreporterul.

La scurt timp după miezul nopții, poliția a anunțat că a restabilit ordinea în zonă.