Ciocolata, de la medicament la afrodisiac

Cine a inventat-o acum cateva mii de ani nu s-ar fi gândit că povestea ciocolatei va ajunge una dintre cele mai delicioase şi savuroase poveşti. Cu atât mai mult cu cât ciocolata a trecut de la simbol al fertilităţii, la elixir al sănătăţii sau chiar afrodisiac. Citiţi în continuare cum a apărut ciocolata, când s-a europenizat şi dacă, într-adevăr, este sănătoasă şi cu efect de stimulare a libidoului.

RomaniaTV.net
17 mart. 2012, 13:53
Ciocolata, de la medicament la afrodisiac

De unde a apărut ciocolata?

Arborele de cacao, ale cărui fructe în formă de păstaie conţin seminţe ce pot fi procesate în ciocolată, a fost descoperit acum 2000 de ani, în pădurile tropicale din America. Primii care au consumat cacao sunt maiaşii (250-900 I.Hr.). Ei amestecau cacaoa măcinată cu condimente pentru a face o băutură înţepătoare la gust pe care o foloseau pe post de elixir al sănătăţii.

Pentru maiaşi, fructele arborelui de cacao simbolizau viaţa şi fertilitatea. Păstăile erau deseori prezente în ritualuri religioase, de la ceremoniile de cununie până la ritualurile de ofrandă oferite zeilor.

De asemenea, civilizaţia aztecă din centrul Mexicului credea că puterea şi înţelepciunea o deţineau cei ce mâncau fructele arborelui de cacao. Aztecii mai credeau, de asemenea, că păstaile aveau proprietăţi de hrănire a organismului, de fortifiere a acestuia şi chiar proprietăţi afrodisiace.

Citeşte articolul întreg