Ciocolata nu este aşa de rea: Mâncată regulat, ne ajută să slăbim

Iubitorii de ciocolată primesc o veste bună: pot mânca ciocolată şi să slăbească, în acelaşi timp! Cheia succesului este, însă, să mănânce regulat.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 10:14
Ciocolata nu este aşa de rea: Mâncată regulat, ne ajută să slăbim

Deşi ciocolata conţine mai multe calorii decât multe alte alimente, cei care o mănâncă în mod regulat au mai puţină grăsime corporală decât consumatorii ocazionali, arată un nou studiu.

Cercetătorii bănuiesc că ciocolata are calorii diferite faţă de cele „normale”. Ingredientele din ciocolată par să forţeze metabolismul să lucreze din greu, ceea ce înseamnă că ard grăsimea care s-ar fi putut acumula. Drept rezultat, efectul metabolic al anumitor ingrediente fac din ciocolată un aliment bun pentru curele de slăbit, întrucât ar fi neutră din punct de vedere al caloriilor, spune studiul american.

Studiul, publicat luni, nu spune, însă, ce tip de ciocolată este cel mai bun sau cât de multă ciocolată au mâncat participanţii la studiu – doar că au mâncat mai multe zile pe săptămână.

„Descoperirea noastră sugerează că felul în care sunt compuse caloriile, nu doar cantitatea lor, influenţează greutatea noastră”, a declarat liderul studiului, dr. Beatrice Golomb, de la Universitatea California din San Diego.

Cercetătorii avertizează, însă, că desscoperirea lor s-ar putea să nu se aplice tuturor produselor din ciocolată şi nu elimină posibilitatea ca unele persoane să se îngraşe cu o cantitate foarte mică de ciocolată.