Ciolacu, despre moţiunea de cenzură: „Vom veni cu o variantă care sa aibă 100% sorţi de izbândă. Îl vom convinge pe Iohannis”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a vorbit în cadrul unui inerviu la DC News TV despre cele mai comentate subiecte din scena politică, inclusiv despre moţiunea de cenzura contra guvernului actual al României. 

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 08:33
Ciolacu, despre moţiunea de cenzură: „Vom veni cu o variantă care sa aibă 100% sorţi de izbândă. Îl vom convinge pe Iohannis”

Marcel Ciolacu a vorbit despre la DC News Tv despre eventuala moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban şi ultimele decizii luate în Parlament. Liderul PSd nu a renunţat la ideea de a da jos actualul guvern al României. 

„Am spus foarte clar că nu vom depunde o moţiune de cenzură în timp ce este stare de urgenţă sau stare de alertă. După ce se va termina această perioadă vom vedea ce vom face şi cu pensiile. Cel mai important pentru mine este să devină funcţionale cele două comisii, iar apoi vom veni cu o moţiune de cenzură care să aibă 100% sorţi de izbândă”, a declarat Marcel Ciolacu la DC News Tv. 

Întrebat dacă îi va propune lui Klaus Iohannis un nou premier, acesta a răspuns că va purta o discuţie sinceră despre ce urmează să se întâmple. 

„Eu doresc ca alături de ceilalţi parteneri politici cu care vom iniţia această moţiune sa-i prezentăm preşedintelui un program economic de a face faţă crizei economice, să avem un dialog sincer şi concret despre cum va arăta noul guvern. Trebuie ca preşedintele să renuţe să mai iasă să injure PSD-ul. O face pentru a ascunde greşelile guvernului actual”, a adăugat Ciolacu. 

În cazul în care preşedintele va refuza să accepte propunerea partidului PSD, Marcel Ciolacu a spus că speră că îl va convinge pe Iohannis. 

„Eu sunt un om care are credinţă. Eu cred în continuare că preşedintele va ieşi din această logica electorală şi îl vom convinge. Ce vă promit este că PSD-ul nu se va abate de la Agenda România.”, a declarat Ciolacu.