Ciolacu: „Actualul Guvern este depăşit. E posibil ca luni să termine această campanie electorală”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, vineri, Guvernul Orban că este "cel mai incompetent şi corupt" pe motiv că "nu are nicio coerenţă" şi ia decizii în funcţie de interesele politice. De asemenea, liderul social-democraţilor l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că insistă ca alegerile parlamentare să fie organizate pe 6 decembrie, în condiţiile în care în România au fost raportate joi aproape 10.000 de cazuri de COVID-19.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 08:52
Ciolacu: „Actualul Guvern este depăşit. E posibil ca luni să termine această campanie electorală”

„În afară de acestă criză sanitară mondială, cu accente din ce în ce mai drastice şi mai dezastruoase în ceea ce priveşte România, şi parcă nu era suficient acest ghinion, avem ghinionul să avem cel mai corupt şi incompentent Guvern postdecembrist. Va fi o perioadă complicată”, a declarat Marcel Ciolacu, la Buzău, în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Liderul PSD l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că insistă cu organizarea scrutinului parlamentar, în pofida crizei sanitare cu care se confruntă România.

„Din câte am înţeles şi eu de la preşedintele României care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri parlamentare pe data de 6 decembrie.

E posibil ca luni să termine această campanie electorală. Aşteptăm explicaţii la restricţiile anunţate ieri în şedinţa de Guvern şi cum se va desfăşura această campanie electorală astfel încât drepturile şi libertăţile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care Guvernul nu are dreptul să le emită. Înţelegem necesitatea unor restricţii”, a spus Ciolacu.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 23-05, INTERZISĂ de luni în toată România. Care sunt EXCEPŢIILE

Preşedintele PSD a amintit că medicul Alexandru Rafila „ne anunţă de trei luni că trebuie să luăm aceste restricţii în ceea ce priveşte transportul în comun”.

„Nu poate decât să ne bucure că până la urmă Guvernul o să impună anumite restricţii şi un anumit calendar cu prezenţa la locul de muncă atât în sectorul public, cât şi în sectorul privat.

Nu înţelegem de ce au trebuit luate cu asemenea întârziere. Cu cât nu luăm decizii în timp real şi aşteptăm să ajungem la 10.000 de infectări pe zi cu atât restricţiile sunt mai dureroare şi au un efect în economia naţională mult mai profund”, a explicat Ciolacu.

Citeşte şi: Alexandru Rafila laudă măsurile luate de autorităţi. Medicul, reticient cu privire la închiderea şcolilor

Liderul PSD dinamitează Guvernul: „Nu are nicio coerenţă”

„Este cel mai incompetent şi corupt guvern postdecembrist. Nu are nicio coerenţă în deciziile pe care le ia, le ia întotdeauna numai în funcţie de interesele politice”, a menţionat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu e convins că „românii deja ştiu că nu pot continua în următorii patru ani cu acest Guvern”.

„Nu cred că suntem atât de blestemaţi să mai stăm patru ani cu un asemenea Guvern condus de un prim minsitru depăşit atât în ceea ce priveşte criza sanitară, cât şi cea economică”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democrat a explicat că „priorităţile PSD în acest moment sunt de a proteja românii şi de a stopa această pandemie”.

„Este evident că actualul Guvern este depăşit. Nu au decât un singur scop: să păcăleasă românii pe 6 decembrie şi să ţină aceste alegeri, vedeţi şi dumnevoastră, în ce condiţii.

Este evident în ce parte ne îndreptăm. Ne îndreptăm într-o direcţie total greşită”, a mai precizat Marcel Ciolacu.