Ciolacu afirmă că are discuţii cu ALDE şi Pro România pentru o alianţă la alegerile locale

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni seara, că are discuţii cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu cel al Pro România, Victor Ponta, în vederea încheierii unei alianţe între cele trei partide la alegerile locale.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 20:04
Ciolacu afirmă că are discuţii cu ALDE şi Pro România pentru o alianţă la alegerile locale

„Am discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Victor Ponta în acest sens şi nu numai la Bucureşti”, a declarat Marcel Ciolacu, la B1 TV.

Preşedintele interimar al PSD a reiterat că, împreună cu cei doi politicieni, a decis depunerea unei moţiuni de cenzură, menţionând, însă, că acest lucru nu se va întâmpla cât timp România se află în stare de alertă.

„Am convenit şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu Tăriceanu să nu depunem o moţiune de cenzură de dragul de a depune o moţiune de cenzură şi de a răsturna acest guvern. Să avem şi un plan economic alternativ pe care să venim şi să-l prezentăm nu în ultimul rând şi preşedintelui ţării. El este decidentul când se desemnează un nou prim-ministru, conform Constituţiei”, a mai spus Ciolacu.

Citeşte şi: 

Preşedintele interimar al PSD a mai declarat luni că banii pentru dublarea alocaţiilor pot veni din impozitarea pensiilor speciale, iar dacă Guvernul Orban va emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens, PSD nu o va ataca la Curtea Constituţională.

„Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”, a afirmat Ciolacu, la B1 TV.

El a precizat, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, că indiferent de ora la care va fi emisă această ordonanţă, chiar dacă va fi dată „noaptea ca hoţii”, Monitorul Oficial va funcţiona şi actul normativ menţionat va apărea până dimineaţă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, vineri, la România TV că ALDE, PSD şi Pro România ar putea avea candidați comuni la următoarele alegeri locale şi parlamentare, iar cele trei formațiuni poartă negocieri în vederea formării unei coaliții electorale.

Citeşte şi: