Ciolacu: „Ajungem la 10.000 de cazuri miercuri sau joi. Guvernul a scăpat lucrurile de sub control”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că specialiştii, cu care a discutat, estimează că săptămâna aceasta vom ajunge la 10.000 de cazuri de COVID-19, iar în două săptămâni spitalele s-ar putea confrunta cu un blocaj. De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat Guvernul că "a scăpat lucrurile de sub control" deoarece nu găseşte "cele mai bune pentru a stopa acest trend ascendent".

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 07:11
Ciolacu: „Ajungem la 10.000 de cazuri miercuri sau joi. Guvernul a scăpat lucrurile de sub control”

„Dl. Rafila ne-a spus clar că o să fie un blocaj într-o săptămâna, două, mai mult ca sigur. Miercuri sau joi este preconizat să ajungem la 8.000 sau 10.000 (de noi cazuri de coronavirus), asta e prognoza specialiștilor”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR, în cadrul emisiunii „România9”, conform Ştiripesurse.

Liderul social-democraţilor a precizat că „42% din cei testati au ieșit pozitivi”.

„Guvernul a scăpat lucrurile de sub control, e clar că nu găsesc măsurile cele mai bune pentru a stopa acest trend ascendent. Mai mult, pe data de 6 noiembrie, peste câteva zile, vom intra în campanie electorală. Categoric campania electorală nu este o măsură de a opri acest trend ascendent (…) Campania în pandemie nu poate decat amplifica numarul de îmbolnăviri. Categoric alegerile ar fi trebuit amânate, să nu se organizeze pe 6 decembrie”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu: Pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru că a plătit datoriile. Ce facem cu cei care au îndatorat ţara acum?

Luni, 2 noiembrie, autorităţile au raportat un număr de 4.041 de noi cazuri de COVID-19 şi nu mai puţin de 86 de decese provocate de noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost internaţi 916 pacienţi la ATI. S-a depăşit pragul de 250.000 cazuri COVID de la începutul pandemiei în România.

BILANŢ CORONAVIRUS 2 NOIEMBRIE. O nouă zi cu peste 4.000 de infectări; 86 de decese şi 916 pacienţi la ATI