Ciolacu, anunț despre bugetul de austeritate: ”Tăiem de la demnitari și ajutăm fermierii români!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu anunţă luni într-o postare pe Facebook că, pentru a reduce cheltuielile, coaliția de guvernare va reduce fondurile demnitarilor, dar fermierii români vor primi în continuare ajutoare din partea statului.

09 mai 2023, 09:58
Ciolacu, anunț despre bugetul de austeritate: ”Tăiem de la demnitari și ajutăm fermierii români!”

”Tăiem de la demnitari şi ajutăm fermierii români! Vom reduce la jumătate numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor, în timp ce sprijinim achiziţiile de alimente de la producătorii români pentru toate instituţiile publice din România! Fie că vorbim de hrana din spitale, de programele destinate elevilor în şcoli, mâncarea pentru bătrânii şi copiii instituţionalizaţi – toate instituţiile publice vor cumpăra doar produse româneşti de calitate”, a scris Ciolacu.

Preşedintele PSD arată că ”principiile ”lanţului scurt de aprovizionare” vor fi introduse în ordonanţa de urgenţă pe care Guvernul o va adopta în această săptămână”.

”Fermierii români trebuie sprijiniţi în mod direct de stat, la fel cum oamenii din această ţară trebuie să aibă acces la produse bune şi proaspete! În acelaşi timp, mă bucur că am convenit ca împreună cu premierul Nicolae Ciucă să luăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor în zona publică. Şi vom începe chiar de la cabinetele demnitarilor, unde numărul consilierilor va fi redus la jumătate”, a arătat Ciolacu.

El precizează că de asemenea, vor fi luate măsuri care vor duce la o economie de peste 5 miliarde de lei la buget, după cum urmează: reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu excepţia achiziţiilor necesare în sănătate şi educaţie; stoparea achiziţiilor de maşini, mobilier şi birotică, cu excepţia celor pe fonduri europene; stoparea angajărilor la stat; prezenţa în maximum două consilii de administraţie a unei persoane, în conformitate cu recomandările OCDE şi jaloanelor din PNRR: limite lunare de cheltuieli pentru fiecare minister în parte, stabilite de Ministerul Finanţelor.

”Aceste măsuri alături de cele de reducere a cheltuielilor pe fiecare minister în parte vor aduce o economie însemnată la buget! Astfel ca vor rămâne mai mulţi bani pentru investitii şi pentru sprijinirea economiei”, mai spune Ciolacu.

Citește și: Ionuț Stroe spune că Ciucă va fi candidatul PNL la prezidențiale: ”Din punctul nostru de vedere, este profilul care cadrează perfect cu această funcție”