Ionuț Stroe spune că Ciucă va fi candidatul PNL la prezidențiale: ”Din punctul nostru de vedere, este profilul care cadrează perfect cu această funcție”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe spune că Nicolae Ciucă este în mod automat candidatul PNL la prezidenţiale.

09 mai 2023, 08:55
Ionuț Stroe spune că Ciucă va fi candidatul PNL la prezidențiale: ”Din punctul nostru de vedere, este profilul care cadrează perfect cu această funcție”

”Este exagerat să avansăm astfel de scenarii în momentul de faţă.  Evident, este în mod automat şi candidatul nostru”, a spus Ionuţ Stroe, întrebat dacă Nicolae Ciucă este candidatul PNL la alegerile prezidenţiale.

”Din punctul nostru de vedere este profilul care cadrează perfect cu această funcţie, a dovedit nu numai competenţă, nu numai decenţă, cumpătare, dar în relaţia partidelor din coaliţie a fost omul echilibrului, a fost omul care tot timpul a fost orientat tot timpul mult mai mult către seriozitate şi muncă decât către competiţiile politice şi mizele mai micuţe”, a mai spus Stroe.

Ionuţ Stroe, despre legea pensiilor speciale: Foarte curând vom avea o formă în Parlament şi într-o procedură accelerată, până la rotativă

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a mai declarat luni, despre legea pensiilor speciale, că foarte curând vom avea o formă în Parlament şi într-o procedură accelerată, el arătând că va fi adoptată până la rotativă. Despre vreun reproş către ministrul Budăi, Stroe a precizat că, dacă e să ne raportăm la această întârziere, da, este un angajament al coaliţiei.

Ionuţ Stroe a arătat, la Prima News, că este a treia încercare de a trece eliminarea pensiilor speciale prin Parlament.

”A treia se pare că va ieşi, există consultanţă din partea Băncii Mondiale, există expertiză din partea Comisiei şi un dialog între Ministerul Muncii şi Comisia Europeană. Sper ca în cel mai scurt timp, l-am auzit pe preşedintele Ciolacu, vorbea de o angajare a răspunderii Guvernului”, a spus Stroe.

Întrebat de ce premierul Ciucă nu a făcut acest gest de a trece legea prin asumare, Ionuţ Stroe a spus că e normal că fie trecută prin Parlament. ”Pentru o asemenea procendură ( asumarea răspunderii Guvernului, nr) trebuie invocate motive privind urgenţa adoptării acestui proiect legislativ. Dacă vom ajunge în acel moment în care jalonul să nu poată fi atins, este una din soluţii. Premierul spunea dezbatere parlamentară tocmai pentru a avea transpusă această dezbatere cu argumente şi în măsura în care poţi să ai consens pe ea”, a explicat Stroe.

”Eu cred că foarte foarte curând vom avea o formă în Parlament şi într-o procedură accelerată. Eu cred că până la rotativă, pentru ă se află în faza finală”, a mai spus Stroe.

”Din punctul meu de vedere este rezonabil termenul de 3 săptămâni în care ministrul Muncii să vină cu proiectul”, a menţionat Stroe.

Întrebat dacă are vreun reproş către ministrul Muncii, Marius Budăi, Ionuţ Stroe a spus: ”Dacă e să ne raportăm la această întârziere, da, pentru că este un angajament al coaliţiei, din momedntul formării ei. Cu siguranăă vom face, din ce cunosc eu Ministerul Muncii va aduce în scurt timp forma finală a proiectului în Parlament şi va fi adoptat. S-a ajuns la un numitor comun şi cu Comisia”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

Citește și: Derapaj editorial grosier al Libertatea! Material fluviu laudativ la adresa lui George Simion. “Reportaj” mascat în propaganda politică pentru AUR! Cum l-a transformat Tolontan pe liderul AUR din “extremist” în “George” al oamenilor!