Ciolacu anunţă că PSD va vota pentru instaurarea noii stări de urgenţă

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, după o ședință în care au fost evaluate măsurile luate de autorități pentru gestionarea crizei COVID-19, că va prelungi stare de urgență pentru încă o lună.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 12:46
Ciolacu anunţă că PSD va vota pentru instaurarea noii stări de urgenţă

„Suntem la o lună de când avem stare de urgență. Săptămâna viitoare, prima stare de urgență va expira. Este solicitată o nouă stare de urgență. Este atributul președintelui, prin decret, să solicite acest lucru. Vom vedea cum va arăta decretul prezidențial. Decizia politică este că vom vota. Nu starea de urgență creează panică. Cred că este un moment în care trebuie să existe o anumită rigoare în România”, a declarat vineri Marcel Ciolacu pentru DCNews.

„Am discutat despre pregătirea pentru rectificarea bugetară.

Prin această epidemie avem o criză care nu este doar de sănătate publică. Este o criză care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creștere semnificativă a deficitului bugetar. E nevoie de bani mai mulți în sectorul de sănătate publică și pentru asistență socială. Vom avea o situație complicată a bugetului, însă este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine și va trebui guvernul să facă o analiză și să nu ne limităm doar la o rectificare care prevede doar câteva schimbări ci va fi nevoie să se reevalueze și veniturile care sunt în scădere dar și cheltuielile care sunt în creștere și va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor”, a declarat luni preşedintele Iohannis.

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, miniștrii Florin Cîțu, Marcel Vela, Cătălin Predoiu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru și Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Citeşte şi: PSD aduce acuzaţii grave guvernului Orban: „Guvernarea PNL a refuzat să vadă realitatea” VIDEO