Ciolacu anunță o nouă schemă de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice: ”E timpul ca și România să reînceapă să investească în industria cinematografică”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că a stabilit, luni, împreună cu cei mai puternici reprezentanţi ai industriei de film din România toate detaliile pentru repornirea schemei de ajutor de stat pentru susţinerea industriei cinematografice.

08 mai 2023, 14:57
Ciolacu anunță o nouă schemă de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice: ”E timpul ca și România să reînceapă să investească în industria cinematografică”

Ciolacu a mai spus că Guvernul va plăti toate sumele rămase restante din cauza acţiunilor inoportune din trecut ale miniştrilor USR şi a mai precizat că e timpul ca „şi România să revină în prim-plan şi să reînceapă să investească în industria cinematografică”.

„Astăzi am stabilit împreună cu cei mai puternici reprezentanţi ai industriei de film din România toate detaliile pentru repornirea schemei de ajutor de stat pentru susţinerea industriei cinematografice”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că „vom plăti toate sumele rămase restante în urma acţiunilor total inoportune din trecut ale miniştrilor USR, care n-au avut de făcut altceva la guvernare decât să blocheze o sursă de imagine extraordinară pentru România”.

„Toate ţările din jurul nostru au astfel de mecanisme prin care să atragă producătorii de film de prestigiu. Este timpul ca şi România să revină în prim-plan şi să reînceapă să investească în industria cinematografică”, a completat Ciolacu.

Citește și: George Simion aruncă bomba. Liderul AUR dă cărțile pe față și spune adevărul despre amenințările primite și despre faptul că e urmărit. ”Mă aștept sa facă orice sa ne elimine”