Ciolacu cere vehement demisiile lui Orban şi Tătaru: „Ajunge cu cinismul!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a cerut luni, premierului Ludovic Orban şi ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să îşi dea demisia, în urma tragediei de la Spitalul din Piatra Neamţ, despre care susţine că reprezintă expresia "eşecului naţional" al Guvernului de a gestiona pandemia de COVID-19.

16 nov. 2020, 18:24
Ciolacu cere vehement demisiile lui Orban şi Tătaru: „Ajunge cu cinismul!”
Liderul PSD a afirmat că președintele "a dovedit exact ce este: un agent electoral mincinos al Partidului Său"

Ciolacu cere vehement demisia premierului şi a ministrului sănătăţii, pe care îi acuză de incapacitatea de a face faţă pandemiei de Covid 19 şi de cinism în cazul tragediei de la secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ.

„Numărul victimelor tragediei de la Piatra Neamţ care, din păcate, creşte este expresia eşecului naţional al Guvernului de a gestiona pandemia! După 36 de ore de la tragedie, niciunul dintre guvernanţi nu-şi asumă vreun dram de răspundere. Ba mai mult, Orban şi PNL caută să dea vina pe autorităţile locale, cum au făcut în toată pandemia, pe miniştrii din ultimii 30 de ani, pe toată lumea, ca să fugă de răspundere. Au pus pe umerii primarilor şi şefilor de Consilii judeţene tot greul luptei cu pandemia, fără să-i ajute, de fapt, cu nimic”, a transmis Ciolacu, printr-un mesaj video postat pe Facebook.

El a adăugat că de opt luni medicii fac eforturi „supraomeneşti” să salveze vieţi, iar administratorii spitalelor trebuie să găsească „non-stop” soluţii urgente pentru a face faţă numărului de pacienţi care a crescut „exploziv”.

Ciolacu cere vehement demisia premierului Orban şi a ministrului Sănătăţii, pe care îi acuză de cinism

„Ajunge cu cinismul! Orban și Tătaru – dați-vă demisia dacă mai există vreun strop de compasiune față de familiile celor care au pierit în această tragedie!

Nu pasați vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI pentru aberațiile voastre! Nu ei sunt vinovați pentru deciziile voastre aberante!

Medicii sunt cei care salvează vieți. NU voi! Ei trebuie ajutați să-și facă meseria, nu hăituiți!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: Nu am învăţat nimic de la precedentele tragedii