Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au pecetluit alianța PSD-PNL. Listele pentru europarlamentare au fost depuse la BEC

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și primele 10 nume de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare au mers la BEC să pecetluiască alianța celor două mari partide din România.

05 apr. 2024, 10:15
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au pecetluit alianța PSD-PNL. Listele pentru europarlamentare au fost depuse la BEC
Ciolacu, Ciucă și echipele lor depun listele pentru alegerile europarlamentare la BEC

UPDATE

„Au desfășurat activitatea în Parlamentul Uniunii Europene, practic e o echipă pe care am asumat-o împreună, astfel încât să ducem la capăt angajamentul să ducem la capăt și să asigurăm stabilitatea guvernării și stabilitatea româniei. Această echipă are misiunea de a merge la Bruxelles nu pentru un partid, nu pentru PNL sau PSD, are misiunea de a merge la Bruxelles pentru cetățenii româniei pentru a face tot ce le stă în putință pentru a continua acest proces de dezvoltare cu fonduri europene, bani cu care vom continua să dezvoltăm comunitățile locale, să realizăm infrastructura rutieră, feroviară, să îmbunătățim cele două obiective pe care le au ambele partide. Adică, domeniul educației și cel al sănătății. Eu am mare încredere în acest demers și sunt convins că și cetățenii româniei văd în această listă comună un angajament al celor două partide pentru România”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Din acest moment este oficial. Până acum am trecut de la știri pe surse, la breaking newsuri, cele două partide au constituit o alință electorală. Am făcut asta la fel cum am construit și o Coaliție de guvernare, nu am făcut asta nici pentru PSD, nici pentru PNL. Am reușit să depășim discuțiile interne și să arătăm interiorul partidelor, dar să le și arătăm românilor că avem maturitatea politică de a lua o decizie nu pentru noi, ci pentru stabilitate, pentru dezvoltare, într-un moment în care România nu își permite să piardă vreo investiție, vreun ban european sau vreo coerență când vorbim de aderarea integrală la Schengen ș terestru, de eliminarea vizelor pentru SUA, și nu în ultimul rând când vorbim de aderarea la OECD. Acestea sunt proiectele mari pentru care am creat această alianță. Și, după ce românii vor decide prin vot, pentru că românii au dreptate, vom vedea după data de 10 iunie deciziile ulterioare politice. Din punctul meu de vedere, cât și domnul Nicolae Ciucă am făcut ceea ce este corect pentru România și români. Am dat dovadă de maturitate politică, cred că am depășit momentul în care România trebui să trăiască în timpul campaniilor electorale în circ și scandal, întotdeauna să împingem românii să voteze contra”, a declarat Marcel Ciolacu.


Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au semnat listele cu semnături pentru candidații la alegerile europalamentare. Cei doi, alături de primele nume de pe listă vor merge la Biroul Electoral Central pentru depunerea actelor.

Citește și: Rareș Bogdan o dă la întors, după ce a spus că îl obligă pe Nicolae Ciucă să candideze la prezidențiale: „Nu putem să obligăm pe nimeni. Președintele va ține cont de opțiunea partidului”

Ciolacu, Ciucă și echipele lor depun listele pentru alegerile europarlamentare la BEC

Încă de dimineață, principalii lideri ai partidelor PSD și PNL au ajuns la sediul simbolic al alianței – care a fost folosit drept sediu și de USL, în trecut – unde au pus la punct ultimele detalii despre alegerile europarlamentare. După un scurt discurs al lui Marcel Ciolacu, liderii s-au așezat la o masă, vorbind despre președintele PSD, Gabriela Firea, Marian Neacșu, Paul Stănescu și Mihai Tudose.

Astăzi a luat ființă alianța electorală dintre cele mai mari partide din România, PNL și PSD. Cei doi lideri au semnat listele cu semnături și urmează să le depună la Biroul Electoral Central.

Liderii celor două partide sunt însoțiți de propriile echipe de candidați. Din partea PSD, secretarul general, Paul Stănescu, prim-vicepreședintele partidului, Gabriela Firea, europarlamentarul, Mihai Tudose și vicepremierul Marian Neacșu.

Nicolae Ciucă îi va avea alături pe comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, secretarul general al PNL, Lucian Bode, și europarlamentarii Rareș Bogdan și Dan Motreanu.

După retragerea Ramonei Chiriac, lista comună de candidați este deschisă de Mihai Tudose, PSD, și Rareș Bogdan, PNL.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre impozitarea progresivă: „Nu a vorbit nimeni, niciodată, despre impozitarea progresivă a salariilor”