Ciolacu, despre candidat unic PSD-PNL la prezidenţiale: „Mă interesează decizia românilor pe 9 iunie. Vom veni pe 10 iunie şi vom spune ce am decis. E important să avem un program de ţară”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă în coaliţie se ia în calcul un candidat comun la prezidenţiale, că o decizie va fi luată a doua zi după alegerile europarlamentare şi locale, odată ce se vor anunţa rezultatele.

21 feb. 2024, 20:51
Ciolacu, despre candidat unic PSD-PNL la prezidenţiale: „Mă interesează decizia românilor pe 9 iunie. Vom veni pe 10 iunie şi vom spune ce am decis. E important să avem un program de ţară”

Marcel Ciolacu a explicat că rezultatul alegerilor europarlamentare şi mai ales al celor locale, unde PSD şi PNL vor candida pe liste separate, vor arăta mult mai clar care este voinţa românilor, astfel încât coaliţia să ia o decizie privind prezidenţialele.

“Cred că este un moment corect şi bine ales ca cele două partide le au de gestionat şi Executivul şi deciziile din Parlamentul României. Să ştiţi, Guvernul şi Parlamentul nu se conduc cu filmări pe Facebook în timpul şedinţelor şi cu jigniri. O ţară şi o localitate nu o conduci cu scandaluri cu haos şi cu îmbrânceli. Se conduc cu totul şi totul altfel. Cred că în această perioadă, cele două partide, cu specialiştii pe care îi au pot creiona un proiect de ţară. Şi după ce vedem ce decid românii, cum este şi corect şi un respect faţă de votul românilor de ce nu, să ne strângem într-o coaliţie pe 10 iunie pentru a lua deciziile pentru perioada următoare”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a mai fost întrebat cât de dispus este PSD să susţină un candidat al PNL la alegerile prezidenţiale.

Citeşte şi: Liderii coaliţiei, întrebaţi dacă îşi asumă scor de 50% la europarlamentare. Ciolacu: Va fi un scor foarte bun / Ciucă: „Ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc”

“Mă interesează foarte mult să văd decizia românilor la votul pe 9 iunie şi sunt ferm convins, ca şi acum, venim în faţa dumneavoastră pe 10 iunie şi să spunem ce am decis. Cel mai important este ca până atunci cele două mari partide să aibă acel program de ţară pregătit să îl prezentăm românilor”, a precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Nicolae Ciucă a afirmat că decizia va fi luată în forurile de conducere ale PNL.

“Este o decizie care se va lua în forurile de conducere ale partidului. Fiecare dintre deciziile cu care am venit şi le-am prezentat public au trecut prin analiza structurilor de conducere ale partidului, membrii PNL, preşedinţii de filiale, conducerea partidului va fi cea care va stabili în ce direcţie vom lua o decizie sau alta”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Comunicat AUR pe tema comasării: „Democraţia a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Vom sesiza organele competente”