Liderii coaliţiei, întrebaţi dacă îşi asumă scor de 50% la europarlamentare. Ciolacu: Va fi un scor foarte bun / Ciucă: „Ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc”

Chestionaţi dacă demisionează, dacă scorul la alegerile europarlamentare nu este de 50%, Ciolacu a răspuns: „Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri”.

21 feb. 2024, 20:29
Liderii coaliţiei, întrebaţi dacă îşi asumă scor de 50% la europarlamentare. Ciolacu: Va fi un scor foarte bun / Ciucă: „Ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc”

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au fost întrebaţi dacă PSD şi PNL îşi asumă un scor de 50% la europarlamentare. Astfel, Ciolacu a spus că „va fi un scor foarte bun”, iar Ciucă a precizat că „ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc la alegerile europarlamentare”. Chestionaţi dacă demisionează, în cazul în care nu va fi un scor de 50%, Marcel Ciolacu a replicat: „Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri”, iar Nicolae Ciucă a spus că „rolul nostru astăzi, când am luat o decizie care vizează desfăşurarea unei campanii politice şi a unei confruntări politice nu este acela de a discuta despre demisie” şi că „e vorba de a face tot ce ne stă în putinţă să mobilizăm activul de partid, electoratul, să reuşim ca scorul pe care îl obţin partidele separat la locale şi împreună la europarlamentare să fie cel mai bun cu putinţă”.

„Ne asumăm scorul care să ne plaseze pe primul loc la alegerile europarlamentare”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă îşi asumă cele două partide de coaliţie un scor de 50% la europarlamentare, miercuri la Parlament.

La rândul său, Marcel Ciolacu a spus: „Va fi un scor foarte bun. E decizia românilor, nu a mea, a domnului Ciucă sau a colegilor noştri”.

Chestionat câte mandate speră să obţină alianţa electorală PNL şi PSD la europarlamaentare, Ciucă a replicat: „Cât mai multe, dar depinde de votul cetăţenilor”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a răspuns la această întrebare că „această alianţă va fi pe primul loc, detaşat”.

 

Chestionaţi dacă demisionează, dacă scorul la alegerile europarlamentare nu este de 50%, Ciolacu a răspuns: „Eu o să demisionez dacă pierd alegerile. Momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri”.

„Vă rog frumos nu îmi deranjaţi creşterea. Îmi asum în continuare acelaşi lucru. Eu nu sunt un om înfumurat. Nu suntem nişte lăudăroşi. Nu e vorba că fugim de acest tip de răspundere”, a completat liderul social-democraţilor.

Nicolae Ciucă a precizat, la aceeaşi întrebare, că atunci când a fost luată decizie listei comune PNL şi PSD la europarlamentare, rolul şi scopul nu a fost discuţia despre demisie, ci de a face tot ceea ce este posibil să fie mobilizat activul de partid şi electoratul.

„Rolul nostru astăzi, când am luat o decizie care vizează desfăşurarea unei campanii politice şi a unei confruntări politice nu este acela de a discuta despre demisie. E vorba de a face tot ce ne stă în putinţă să mobilizăm activul de partid, electoratul, să reuşim ca scorul pe care îl obţin partidele separat la locale şi împreună la europarlamentare să fie cel mai bun cu putinţă”.

Ciolacu, întrebat dacă PSD şi PNL vor avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale: Mă interesează decizia românilor pe 9 iunie. Vom veni pe 10 iunie şi vom spune ce am decis. Până atunci, cele două mari partide este important să aibă pregătit un program de ţară

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat, fiind întrebat dacă PSD şi PNL vor avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale, că îl interesează decizia românilor la alegerile din 9 iunie şi că 10 iunie va veni în faţa românilor pentru a anunţa ce au decis. El a adăugat că până atunci PSD şi PNL trebuie să aibă pregătit un program de ţară.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă anunţă calendarul alegerilor din 2024: „Este clar că, doar împreună, aceste două partide se pot împotrivi unui val extremist”

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au fost întrebaţi, miercuri, dacă proiectul politic al celor două partide prevedere şi un candidat unic la prezidenţiale pentru PNL şi PSD.

“Cred că este un moment corect şi bine ales ca cele două partide le au de gestionat şi Executivul şi deciziile din Parlamentul României. Să ştiţi, Guvernul şi Parlamentul nu se conduc cu filmări pe Facebook în timpul şedinţelor şi cu jigniri. O ţară şi o localitate nu o conduci cu scandaluri cu haos şi cu îmbrânceli. Se conduc cu totul şi totul altfel. Cred că în această perioadă, cele două partide, cu specialiştii pe care îi au pot creiona un proiect de ţară. Şi după ce vedem ce decid românii, cum este şi corect şi un respect faţă de votul românilor de ce nu, să ne strângem într-o coaliţie pe 10 iunie pentru a lua deciziile pentru perioada următoare”, a afirmat Marcel Ciolacu.
  
Ciolacu a mai fost întrebat cât de dispus este PSD să susţină un candidat al PNL la alegerile prezidenţiale. 

“Mă interesează foarte mult să văd decizia românilor la votul pe 9 iunie şi sunt ferm convins, ca şi acum, venim în faţa dumneavoastră pe 10 iunie şi să spunem ce am decis. Cel mai important este ca până atunci cele două mari partide să aibă acel program de ţară pregătit să îl prezentăm românilor”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Ziua marelui anunț pe comasarea alegerilor. Alianță electorală PSD-PNL la europarlamentare, prezidențiale în septembrie, parlamentare în decembrie. Ciolacu și Ciucă, declarații oficiale privind calendarul

De asemenea, Nicolae Ciucă a afirmat că decizia va fi luată în forurile de conducere ale PNL.

“Este o decizie care se va lua în forurile de conducere ale partidului. Fiecare dintre deciziile cu care am venit şi le-am prezentat public au trecut prin analiza structurilor de conducere ale partidului, membrii PNL, preşedinţii de filiale, conducerea partidului va fi cea care va stabili în ce direcţie vom lua o decizie sau alta”, a declarat Nicolae Ciucă.