Ciolacu, despre legea privind deschiderea pieţelor. „Iohannis minte din nou! A mințit cu vaccinul, a mințit cu infectările și acum minte și cu piețele!”

Marcel Ciolacu îl acuză pe Klaus Iohannis că minte în legătură cu legea privind deschiderea pieţelor, despre care susţine că a fost trimisă spre promulgare de aproape trei săptămâni. De cealaltă parte, preşedintele a declarat că acest act normativ nu a ajuns la el în vederea promulgării.

30 nov. 2020, 15:57
Ciolacu, despre legea privind deschiderea pieţelor. „Iohannis minte din nou! A mințit cu vaccinul, a mințit cu infectările și acum minte și cu piețele!”
Ciolacu, despre legea privind deschiderea pieţelor. "Iohannis minte din nou! A mințit cu vaccinul, a mințit cu infectările și acum minte și cu piețele!"

„Iohannis minte din nou! Legea cu deschiderea piețelor este trimisă la promulgare de aproape 20 de zile! Să îl ajutăm pe Iohannis să se documenteze! A mințit cu vaccinul, a mințit cu infectările și acum minte și cu piețele!!!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Reacţia preşedintelui PSD vine în contextul în care Klaus Iohannis a precizat că legea privind deschiderea pieţelor nu a ajuns la Aministraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Pieţele ar putea fi redeschise. Ludovic Orban: „Redeschiderea pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme”

Ciolacu îl acuză pe Iohannis că minte legat de legea privind deschiderea pieţelor. Afirmaţia care a declanşat scandalul

Întrebat dacă va promulga legea ce prevede redeschiderea pieţelor, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că actul normativ nu a ajuns la el.

„Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine”, a afirmat Klaus Iohannis, la finalul vizitei de luni la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, conform News.ro.

Datele publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor arată că legea privind deschiderea pieţelor a fost adoptată pe 10 noiembrie şi a fost trimisă spre promulgare pe 12 noiembrie.

Ce prevede legea privind deschiderea pieţelor

Pe 10 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat legea aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Un amendament al lui Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir admis în forma votată a actului normativ prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile să rămână deschise în perioada stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, notează sursa citată.

Întrebat despre actul normativ votat în Parlament, Klaus Iohannis a afirmat pe 10 noiembrie că Guvernul decide ceva şi „majoritatea pesedistă” din Parlament hotărăşte altceva, doar din motive politicianiste, este încă un argument că alegerile legislative trebuie să aibă loc la termen şi anume pe 6 decembrie.

„Chestiunea pieţelor este una care a adus la destul de multe dezbateri şi în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă, fiindcă sper că toată lumea a înţeles, nu se închid toate pieţele, se închid doar pieţele care funcţionează în spaţii închise, unde nu pot fi garantate măsurile de protecţie a vânzătorilor şi a cumpărătorilor. Deci, pieţele în aer liber vor funcţiona în continuare.

Această măsură nu este una nelimitată, este limitată în timp. Aceste măsuri au fost luate acum, doar pentru câteva săptămâni, însă faptul că Guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea pesedistă din Parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste hotărăşte inversul, este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen.

Nu se poate să se funcţioneze aşa. Suntem în plină criză sanitară. Guvernul împreună cu experţii hotărăsc anumite măsuri, PSD din Parlament doar să arate că este acolo cu mulţi parlamentari hotărăşte inversul, ori aşa gestiunea va fi cu siguranţă una complicată şi nu este ceea ce îşi doresc românii. Românii îşi doresc o guvernare care este sprijinită de Parlament pentru ca să fie cât se poate de eficientă”, a afirmat atunci preşedintele Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre alegerile parlamentare: „Îmi doresc să fie prezență mare la vot. Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări”