Ciolacu, dezvăluirea momentului: Pe Piedone îl cunosc din anii ’90, era prieten cu fratele meu mai mare. Matematic, nu mai are nicio şansă, este pe locul 3, după Gabriela Firea

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, în ce context l-a cunoscut pe Cristian Popescu Piedone.
Filip Stan
27 apr. 2024, 12:34
Ciolacu, dezvăluirea momentului: Pe Piedone îl cunosc din anii ’90, era prieten cu fratele meu mai mare. Matematic, nu mai are nicio şansă, este pe locul 3, după Gabriela Firea

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat că îl cunoaşte pe Cristian Popescu Piedone din anii ’90 deoarece candidatul PUSL la Primăria Capitalei era prieten cu fratele său mai mare. Ciolacu a precizat că nu era corect din partea sa să îl sune pe Piedone şi să îi ceară să se retragă din cursa electorală, dar că i-a transmis un mesaj pentru a fi găsită o formulă pentru a construi pentru Bucureşti.

Îl cunosc cred că de prin anul 92 – 96, 94. El a fost şi este cred, că nu s-au mai văzut de foarte mulţi ani, cu fratele meu mai mare. Noi suntem trei fraţi, cu Mihai. Erau prieteni în acea perioadă. Aşa l-am cunoscut eu pe Cristian Popescu Piedone în această conjunctură, de la fratele meu. Eu în timpul studenţiei am lucrat la o companie româno-israeliană unde era şi fratele meu acţionar, avea vreo 10%, şi în acel context l-am cunoscut pe domnul Popescu. Asta se întâmplă la Bucureşti. Îi cunosc familia, îi cunosc băiatul, este parlamentar, ales la Suceava, un copil foarte bun. Părerea mea că avea drumul lui politic bine conturat şi creştea. Sunt două lucruri diferite, administraţia şi parlamentul. O cunosc pe soţia domnului Piedone şi am zis, domnule, ca să se ştie de la mine că ne cunoaştem, să nu apară breaking news-uri că Ciolacu... “, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru Piedone: „Am încheiat orice dialog și orice ofertă. Îi urez sănătate”


El a explicat de ce acum nu poate vorbi la telefon cu Cristian Popescu Piedone.

“Am să vă spun o poveste. Cred că prin 1996 am cunoscut doi parlamentari belgieni. Unul dintre dânşii a şi a ajuns ministrul de externe în Belgia şi erau din două partide, cam cum sunt eu cu domnul Ciucă. Erau prietenii cei mai buni,cu familiile. Ne-am cunoscut, cu toată lumea şi am întrebat cum puteţi fi prieteni de familie când faceţi parte… În 1996 în România e cu ură, noi ne duşmănim, ne urmărim, ce se întâmplă acolo? ”Marcel, e normal noi suntem prietenii cei mai buni. Când este campanie electorală, noi nu comunicăm, şi nici familiile noastre, în toată acea perioadă, decât dacă este, la un moment dat, o urgenţă de familie la unul dintre noi. Noi nu comunicăm deloc Este notorietate în partidele noastre că suntem prieteni. După ce am terminat campania, ne apucăm şi construim ce e mai bine pentru cei pe care îi reprezentăm. E cu totul altceva. Încercăm pe legi să colaborăm pentru comunităţile noastre”. Eu eram mai şi tânăr, eram burete, am rămas cu acea impresie. în momentul acesta eu nu pot să mai vorbesc cu domnul Piedone la telefon. Sunt preşedinte de partid, domnia sa e preşedinte de partid”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a fost întrebat dacă, în virtutea prieteniei pe care o are cu Cristian Popescu Piedone, nu poate să îl sune şi să îl roage să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei.

“Nu ar fi fost corect din partea mea să-l sun pe domnul Piedone, să-l întreb. În momentul acela, în primul rând, n-ar fi fost corect faţă de Gabriela Firea să fac lucrurile acestea. Nu ar fi fost corect faţă de un coleg, faţă de partidul pe care îl reprezint. Sunt nişte reguli şi nişte…Lăsaţi-mă să funcţionez aşa cum simt eu. Şi de aceea am trimis un mesaj. Dom’le, hai să găsim o formulă să construim pentru Bucureşti. S-au pus 25 de bărcuţe şi zece locuri de joacă şi multe minciuni spuse”, a transmis liderul PSD.

Gabriela Firea: L-aș putea suna pe Piedone să își retragă candidatura, dar mi-e că apoi sună el la televiziune să spună că „mi-a zis Gabi să mă retrag” și îmi mai dă și două palme

El a mai declarat că Gabriela Firea se pregăteşte de trei ani şi jumătate să candideze la Primăria Capitalei. “Doamna Gabriela Firea se pregăteşte totuşi de trei ani şi jumătate să candideze. Eu nu am ce să-i reproşez doamnei Firea. În momentul în care discuţiile duceau în coaliţie spre un candidat comun, normal că am sesizat la doamna Gabriela Firea o anumită reţinere, supărare cred că e prea mult. Dar, în schimb, doamna Gabriela Firea mi-a zis: ”Marcel, te rog frumos să iei decizia care e cea mai bună pentru PSD şi pentru această coaliţie. Nu ţine cont că eu mă pregătesc de trei ani fiindcă am fost învinsă de domnul Nicuşor prin minciună. Şi s-au dovedit toate aceste minciuni”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. „Eu am spus că trebuie să ne gândim la ceea ce avem de construit pentru Bucureşti, să nu încercăm să rămânem blocaţi în visele personale. Îi urez succes”, a mai precizat preşedintele PSD.

Preşedintele PSD: Nicuşor Dan este în acest moment pe primul loc la Primăria Capitalei. Gabi Firea este pe 2, iar Piedone pe 3 / Matematic, Piedone nu mai are nicio şansă / Cel mai bun candidat pentru Primăria Capitalei este Firea

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a analizat şansele candidaţilor pentru Primăria Capitalei şi a precizat că în acest moment Nicuşor Dan se află pe primul loc, Gabriela Firea, candidatul susţinut de social-democraţi, se află pe locul 2, iar Cristian Popescu Piedone este pe locul 3. Ciolacu a explicat că matematic vorbind Piedone nu mai are nicio şansă de a câştiga această competiţie şi a adăugat că cel mai bun candidat pentru Primăria Capitalei este Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV cum a convins-o pe Gabriela Firea să candideze la Primăria Capitalei.

“În timpul celebrei şedinţe de coaliţie de 14 ore, eram împreună la coaliţie şi m-am uitat către dânsa: ”Presupun că îţi dai seama ce vreau să te întreb, dar zic că mi-e cam ruşine să te întreb”. Şi mi-a zis acelaşi lucru: ”Hai să decidem ce-i mai bine, dacă… Avem o oarecare experienţă politică, suntem colegi, ne cunoaştem”. A fost foarte corectă doamna Gabriela Firea”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat dacă nu are senzaţia că o trimite pe Firea ca mielul la tăiere în cursa pentru Primăria Capitalei, având în vedere că va împărţi voturile cu Cristian Popescu Piedone.

“Eu am văzut cum am luat voturi şi de la PSD şi de la PNL de la domnul Cârstoiu şi am luat 10%. Vedeţi că, totuşi, nu e un joc, nu e PlayStation”, a explicat liderul PSD.
La remarca potrivit căreia electoratul anti-PSD votează cu Nicuşor Dan, Ciolacu a replicat: “Eu nu prea o simt aşa. Din punctul meu de vedere, în acest moment, domnul Nicuşor Dan, fiind şi primar în funcţie, este pe primul loc. Pe locul 2 este Gabriela Firea, fiindcă converteşte foarte mult din voturile partidului, aproape 90% în acest moment. Pe locul 3 a trecut domnul Piedone.  Matematic, dar viaţa ne arată alte experienţe, matematic, dacă e să intrăm într-o logică de analişti politici, matematic, domnul Piedone nu mai are nicio şansă. De aceea, repet, nu am vorbit cu domnul Piedone la telefon. Nu a fost o negociere. Nu-mi permit să-i cer niciunui prieten, deciziile le luăm fiecare dintre noi şi ni le asumăm. E un lucru foarte important să ştiţi să-ţi asumi şi deciziile. Dânsul hotărăşte. Hai să facem, să aşezăm lucrurile într-o normalitate. Atunci, cel mai bun candidat în acest moment pentru primăria generală este doamna Gabriela Firea”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că Daniel Băluţă, primarul de la Sectorul 4, nu a dorit să candideze la Primăria Capitalei. “Uitaţi-vă la domnul Băluţă, s-a vorbit mult de candidatura domnului Băluţă. Domnul Băluţă mi-a spus, şi am fost cu dânsul în Sectorul 4, şi atunci mergeam pe stradă şi saluta lumea şi uitaţi ce lucruri aţi făcut la noi: ”Marcele, mie îmi place ce fac aici, în Sectorul 4. Nu vreau să candidez în altă parte. Uite, îmi place să construiesc”. Domnul Robert Negoiţă, domnul Ciucu, a spus: ”Domnule, eu vreau să construiesc la mine, în Sectorul 6”. Eu consider în continuare, că domnul Piedone e un primar foarte bun la Sectorul 5, cu specificul Sectorului 5. Deci, omul potrivit la locul potrivit. Asta am încercat să transmit. Nu o negociere. A ieşit că eu negociez. Dom’le, e incorect ce se întâmplă. Au câştigat cu mesaje fără penali în funcţii publice. Acum e Vlad Voiculescu, care toată România ştie de acel miliard de euro dat pe vaccinuri, acea bătaie de… Domnul Ludovic Orban nu este unul din liderii acestei forţe de dreapta? A distrus România. A omorât oamenii în pandemie. Părinţii noştri, bunicii noştri, rudele noastre nu au avut acces la actul medical. Uităm aşa repede. Domnul Drulă a făcut zero kilometri. Singurul ministru al Transporturilor care a dat zero kilometri”, a mai declarat preşedintele PSD.

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Cele trei legume care te hidratează indiferent de anotimp. Sunt delicioase și pot fi combinate în numeroase moduri
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii în mare parte din țară! Zonele din România în care vor fi ploi torențiale și căderi de grindină
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Toni Greblă: Peste 1.800 de români și-au manifestat intenția de a vota prin corespondență pentru parlamentare
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!