Ciolacu: Domnul Alfred Simonis este vaccinat, dar are COVID în acest moment. El şi toată familia. Valul patru, altă tulpină!

arcel Ciolacu spune că liderul deputaților PSD, alături de 10 membri ai familiei sale, are COVID, deși s-a vaccinat: 'Soția este însărcinată'

28 iul. 2021, 22:22
Ciolacu: Domnul Alfred Simonis este vaccinat, dar are COVID în acest moment. El şi toată familia. Valul patru, altă tulpină!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a fost diagnosticat cu COVID-19, deşi este vaccinat. „Este altă tulpină, categoric. Şi el şi toată familia, zece membri ai familiei… Faptul că este vaccinat, efectele asupra lui sunt mult mai reduse. Este bine, şi el şi toată familia”, a afirmat Ciolacu.

„Vă dau un exemplu: liderul de grup al Partidului Social Democrat de la Camera Deputaţilor, domnul Simonis, este vaccinat, are COVID în acest moment. Valul patru. Este altă tulpină, categoric. Şi el şi toată familia, zece membri ai familiei… Faptul că este vaccinat, efectele asupra lui sunt mult mai reduse. Este bine, şi el şi toată familia. Soţia e şi însărcinată. Există efecte benefice ale vaccinării, dar dacă tu nu-l laşi, tu ai apărut cu Turcan (…) ai făcut filme de prezentare a vaccinării în loc să laşi specialiştii să explice: chiar dacă luaţi după vaccinare COVID, vei face o formă uşoară. Nu a explicat nimeni şi acuma se caută vinovaţi (…) Nu se mai vaccinează nimeni, toate centrele sunt goale. Cine este de vină? De ce nu răspunde nimeni?”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, în exclusivitate la România TV.
Klaus Iohannis: „Acest virus a făcut și continuă să facă victime. Trebuie să fim realiști, pandemia nu s-a încheiat”

Ciolacu a criticat decizia Guvernului de a nu „copia” modelele altor state, care fac testare gratuită pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Explicaţi-mi şi mie: a fost şpaga mai bună la vaccinuri decât la teste, că nu înţeleg! (…) Atât de prost să fii? Să iei 120 milioane de vaccinuri şi să nu iei nici testări? Să începi să le donezi la alte state că-ţi expiră?”, a spus Ciolacu.

El a susţinut că nu primarii, ci Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să se ocupe de vaccinare.

„Cum să ceri primarilor să se ocupe de vaccinare? Oamenii se implică, dar DSP-ul organizează în teritoriu, nu, vaccinarea? Dacă tu ţi-ai pus nepoatele şefe pe la DSP, or fi prin concediu femeile sau clienţii politici puşi în aceste funcţii, ce să facă primarii, să plece cu vaccinul prin sat? Nu înţelegem că jumătate de ţară e uitată în ceea ce priveşte vaccinarea?”, a completat iderul social-democrat. Alfred Simonis nu a dorit să facă declaraţii pe acest subiect.

Marcel Ciolacu ameninţă guvernul: „Dacă ei au voie să facă congres cu 5.000 de oameni, iar la miting au voie doar 500, atunci facem şi noi congres PSD în faţă la Cotroceni!”


loading...