EXCLUSIV Marcel Ciolacu ameninţă guvernul: „Dacă ei au voie să facă congres cu 5.000 de oameni, iar la miting au voie doar 500, atunci facem şi noi congres PSD în faţă la Cotroceni!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, pentru o discuţie pe toate temele de actualitate din politica şi societatea românească, de la campania de vaccinare, la situaţie din sectorul 1 şi la protestele anunţate de social-democraţi.

28 iul. 2021, 22:08
EXCLUSIV Marcel Ciolacu ameninţă guvernul: „Dacă ei au voie să facă congres cu 5.000 de oameni, iar la miting au voie doar 500, atunci facem şi noi congres PSD în faţă la Cotroceni!”

Marcel Ciolacu a anunţat încă din urmă cu aproximativ o lună că membrii PSD vor protesta în faţă la DNA, dacă parchetul nu va demara mai multe anchete, printre care cea legată de cheltuirea fondurilor în pandemie, când majoritatea contractelor de achiziţii se alocau fără licitaţie. Acum liderul social-democrat susţine că trebuie să se consulte cu colegii şi cu jurişti pentru a vedea care este cea mai bună formă de organizare pentru protestele anunţate, în condiţiile prevederilor legale discriminatorii privind adunările publice şi private.

„In primul rand asteptam rectificarea bugetara. Exista o rectificare corecta, transparenta, prin ministerul de Finante, sau o rectificare pe anexe, cu destinatie numai catre autoritatile conduse doar de PNL si USR-PLUS. Cu acesti bani se vor cumpara voturi la alegerile locale. Va amintesc ca PNL are cel mai mare numar de alesi locali.

Inteleg ca au ceva cu mine, cu Ciuma Rosie, dar ce au cu cetatenii?

Asteptam, rectificarea pare ca va fi in august. Avem o alta problema, o sa stau de vorba cu colegii mei ca sa gasim formula legala: inteleg ca au voie la concerte pana la 75.000 de oameni daca sunt vaccinati. E un drept al omului, nu poti sa faci asta. Dar la mitinguri? Ei au congres cu peste 5.000 de oameni, in sala. Iar la miting au voie 500 de oameni in Piata Victoriei. Asta inseamna democratie pentru ei.

Daca ramane aceasta aberatie, voi propune sa facem un congres al PSD in fata la Cotroceni.  Ati auzit vreun PSD-ist ca imparte oamenii in buni si rai, ca domnul Iohannis?

Domnul Chirila ce face, canta doar la vaccinati? Aberatii. In loc sa lase specialistii, pentru ca e clar ca este un pariu necastigat al guvernelor Orban si Citu, asta cu vaccinarea, vii si ameninti oamenii ca nu au voie la mall. Ba, dar cine esti tu?

OMS a spus clar sa nu separam vaccinarea de testare, iar noi cumparam 120 de milioane de vaccinuri, dar teste nu mai luam. A fost spaga mai buna la vaccinuri decat la teste?

PUNCTUL CULMINANT, EDIŢIE INCENDIARĂ

S-a umplut paharul, liderul PSD Marcel Ciolacu anunţă măsuri radicale în direct la Ciutacuhttps://www.romaniatv.net/live şi o sesiune extraordinara: https://bityl.co/84WbCiolacu, atac nimicitor la adresa lui Florin Cîţu. „Marele Brad Pitt în mizerie și cu Raluca Turcan von Brukenthal! https://bityl.co/84WN Citu, veste proasta pentru cei mai amărâţi români, https://bityl.co/84WWIohannis a făcut ANUNŢUL de la Cotroceni https://bityl.co/84Wx

Posted by Romania TV on Wednesday, July 28, 2021

Iese ministrul Sanatatii si ne spune ca valul 4 s-ar putea sa fie grav, iar CNSU anunta relaxari. Dar nu ne lasa sa intram in mall si am rezolvat valul 4.

S-ar putea sa facem un concert si in fata la DNA. Cu asta ne vom ocupa toata vara. Ei au voie sa faca congres cu 5000, dar oamenii sa vina sa-i injure si sa le spuna ca nu se mai poiate asa, au voie doar 500.

Direct la Cotroceni, pentru ca e guvernul sau, l-a vrut. Si sunt peste 10.000 de alesi locali, sunt sigur ca vor vrea sa vina. La DNA vom aborda cu parlamentarii. Pai ce, exista dubla masura in Romania? Eu cred ca domnul Iohannis nu asta pastoreste, nu?”, a spus Marcel Ciolacu în exclusivitate la România TV.

Marcel Ciolacu: „Avem cea mai mare datorie externă, scumpiri în fiecare zi şi veniturile îngheţate”

Ciolacu a comentat şi măsurile economice luate de guvernele Orban şi Cîţu, arătând că acestea au dus la cea mai mare datorie externă a României.

„A iesit BNR si a anuntat ca creditele restante au ajuns la 1 mld de euro. Au dat drumul la liberalizarea energiei. PSD a spus atunci sa facem un mecanism clar. Acum sunt 500.000 de romani restanti la energie. A iesit INS si ne-a anuntat noi scumpiri, in fiecare zi aflam de noi scumpiri. Asta cu o datorie externa cum nu a avut niciodata Romania, care ingheata si veniturile, deci aceste datorii vor trebui platite din veniturile actuale.”, a declarat liderul PSD.

Întrebat despre campania de vaccinare, Marcel Ciolacu a declarat, din nou, că aceasta este un eşec răsunător pe care executivul Cîţu refuză să şi-l asume.

„E ceva logic in ce se intampla in guvern? Am cumparat 120 de milioane de vaccinuri, nu cumparam teste. Nici nu era greu, trebuia sa copiem ce fac alte state, dar suntem pe penultimul loc. Acum au spus ca sunt de vina alesii locali. Valul 4 este alta tulpina. Domnul Simonis, colegul nostru, si toata familia, si sotia insarcinata, sunt vaccinati si s-au infectat, dar au o forma mult mai usoara.

Dar ei in loc sa explice asta, au facut filme prin cafenele, si acum cauta vinovati.

Singuri si-au pus obiectiv, acum nu se mai vaccineaza nimeni, cine este de vina? De ce nu raspunde nimeni? Seful guvernului, domnul Iohannis, de ce nu vine sa le zica ca nu se mai poate asa? Banii aia imprumutati s-au dus la vaccinuri, ca acolo a fost spaga buna.

Atat de prost sa fii, sa iei 120 de milioane de vaccinuri si apoi sa le donezi? Cum sa ceri primarilor sa se ocupe de vaccinare? DSP se ocupa in teritoriu, dar daca tu ti-ai pus nepoatele pe acolo, or fi si ele plecate in concedii.”, a afirmat liderul social-democrat.

Ciolacu consideră că guvernarea coaliţiei nu ar fi trebuit să existe, pentru că partidele care fac parte din aceasta au pierdut alegerile.

„Din punctul meu de vedere, ei nu aveau ce cauta acolo, pentru ca au pierdut alegerile. Nu poti sa strangi perdanti, sa faci un guvern si sa fii si mandru. Ar trebui sa vada ca este un guvern ridicol, nu avem nimic, nici PNRR. Incercam sa desecretizam observatiile de la Comisie, ca pana la urma atragerea fondurilor europene priveste pe toata lumea. Noi nu am depasit etapa 1. E posibil sa semnam, pentru ca si Comisia isi doreste, dar restul de state au primit deja din granturi. Daor noi si Italia am luat si imprumut, ceilalti au zis ca vad intai cum cheltuiesc granturile si dupa aia se gandesc la imprumut.”, crede preşedintele PSD.

În final, Marcel Ciolacu a dezvăluit că specialiştii pe zona educaţiei din PSD au studiat programul România Educată, lansat de preşedintele Klaus Iohannis, şi a anunţat că vor organiza o conferinţă de presă în care să explice pe larg problemele acestuia.

„Am stat de vorba cu doi rectori si vom iesi intr-o conferinta de presa pentru a explica unde se greseste cu acesta program. Avem o mare problema, nu avem nicio universitate in primele 500 ale lumii. Un an de zile copiii nu au fost la scoala. Ar trebui sa ne explice domnul Orban de ce, cand OMS a spus sa lasam copiii sa mearga la scoala.

60% dintre copii nu au facut scoala. 5000 de comunitati din Romania nu aveau internet, nu aveau cum sa faca scoala. Vine luna august, sa vedeti bataie pe politizarea scolilor, a inspectoratelor. Va dau cuvantul meu ca in judetul Buzau nu am auzit vreun scandal vreodata pe numirea inspectorilor si directorilor, cand era PSD. Nu sunt primii care politizeaza, dar sunt alte timpuri si alte vremuri. Daca domnul ministru Cimpeanu vrea sa stea de vorba cu opozitia, atunci sa ne anunte si venim, vin cu specialistii mei, si ne intalnim undeva, la o universitate.

Specialistii au mers si la Ghinea, a incercat sa ii pacaleasca, sa nu le arate.

Cand ai un asa proiect, cum e educatia, trebuie un plan transpartinic, care sa nu tina cont de ciclul electoral. Ni-l asumam si oricine ar fi la guvernare, astea sunt principiile, peste astea nu trecem.”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Dan Tudorache o acuză pe Clotilde Armand şi de trădare: „Nu este primul de care Armand se foloseşte, apoi îl mazileşte fără remuşcări”