Ciolacu: „După ce-şi vor face moftul cu alegerile, vom intra într-un blocaj total. Românii vor ieşi la vot şi nu vor alege PNL-ul”

Preşedintele Marcel Ciolacu a declarat, în emisiunea Andreei Creţulescu de la România TV, că este convins că alegerile parlamentare nu vor fi amânate, dar că românii nu vor mai vota PNL-ul. Liderul PSD a declarat, de asemenea, că nu se pune problema să guverneze împreună cu PNL-ul şi că vor exista negocieri.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 17:53
Ciolacu: „După ce-şi vor face moftul cu alegerile, vom intra într-un blocaj total. Românii vor ieşi la vot şi nu vor alege PNL-ul”

Marcel Ciolacu spune că, în condiţiile în care suntem în plină criză sanitară, „nu are rost să vorbim despre educaţie sau economie”. Şeful PSD subliniază faptul că Guvernul Orban a fost incapabil să adopte vreo măsură coerentă.

Din măsurile luate până acum de guvernul incompetent, iresponsabil, corupt, mai mult ca sigur vom avea blocaj în sistemul sanitar şi decizia va fi de a intra toată România în stare de urgenţă şi carantină, pentru că nu se ia nicio măsură coerentă pentru stoparea trendului ascendent„, spune Ciolacu.

Citeste si Ciolacu: „Sănătatea publică a ţării se află pe marginea prăpastiei. E nevoie de măsuri propuse de specialiști”

Preşedintele PSD adaugă că trendul ascendent este datorat faptului că nu s-a făcut prevenţie.

Doctorii Rafila şi Streinu Cercel au spus că nu a fost făcută prevenţie. Să ne amintim contextul în care au fost deschise şcolile nefiind pregătiţi, deşi au existat şase luni de pauză pentru profesori şi elevi. Şcolile au fost deschise pentru că urmau alegerile locale. Cred că, după ce îşi vor face moftul cu aceste alegeri parlamentare, vom intra într-un blocaj total„, este de părere Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a explicat ce înseamnă blocajul total în opinia sa:

Nivelul de trai a scăzut foarte mult în România în această perioadă şi va scădea din ce în ce mai mult. Nu avem investiţii majore în sistemul public pentru ca economia măcar din această zonă să se hrănească, nu avem consum pentru că nu am mărit salarii, alocaţii, pensii. Actuala guvernare ne aruncă în colaps„, adaugă Marcel Ciolacu.

Citeste si Marcel Ciolacu: Pe Ceauşescu l-am împuşcat pentru că a plătit datoriile. Ce facem cu cei care au îndatorat ţara acum?

Liderul PSD este de părere că alegerile vor fi organizate în orice condiţii, deoarece PNL-ul vrea puterea absolută. În acelaşi timp, însă, Marcel Ciolacu pare să fie convins că românii nu vor mai vota partidul aflat acum la guvernare.

Vor face alegeri în orice condiţii. Îi interesează puterea absolută în România. Eu sunt ferm convins că românii vor ieşi şi vor vota şi sunt ferm convins că nu vor vota cu PNL-ul. Noi nu vom guverna cu PNL şi nu vom vota un guvern al PNL. Am votat un guvern PNL când erau 100 de cazuri şi am văzut unde s-a ajuns. Nu cred că românii vor dori în continuare să rămână cu acest guvern. Noi nu vom guverna împreună cu PNL-ul! Vom avea negocieri! Nu ne subestimaţi capacitatea de a forma viitoarea guvernare„, a conchis Ciolacu.