Ciolacu îi cere lui Piedone să renunţe la candidatură. „Fac un apel la un prieten de-al meu, cunoștință de peste 30 de ani!”

Marcel Ciolacu îi cere lui Cristian Popescu Piedone să renunțe la candidatura de la Primăria Capitalei, precizând că Gabriela Firea e cea mai bună variantă.

23 apr. 2024, 19:52
Ciolacu îi cere lui Piedone să renunţe la candidatură. „Fac un apel la un prieten de-al meu, cunoștință de peste 30 de ani!”

Marcel Ciolacu îl vrea afară din cursa pentru Primăria Capitalei pe Cristian Popescu Piedone. După ce Cătălin Cîrstoiu, până ieri candidatul PSD – PNL la Primăria Capitalei, a fost retras din cursă, social – democrații au mers pe varianta Gabriela Firea.

Marcel Ciolacu i-a transmis lui Cristian Popescu Piedone „să renunțe la orgolii”, precizând că fostul primar general, Gabriela Firea, este cea mai bună variantă pentru Primăria Capitalei.

„Fac un apel la un prieten de-al meu, la un prieten de-al fratelui meu, cunoștință de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că în viață trebuie să ne așezăm la masă, să nu avem orgolii și să reușim să construim ce este cel mai bine pentru București. Experiența, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă Gabriela Firea atunci când a fost primar al Capitalei confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul unui eveniment de partid.

Citește și Cristian Popescu Piedone rămâne de neclintit în cursa pentru Primăria Capitalei: „Nu mă întoarce nimeni înapoi. Eu merg până la capăt”

„Sunt ferm convins că Piedone va primi mesajul meu și împreună vom depăși orgoliile și vom trece la un mod în care trebuie să construim, trebuie să vedem cum scrie la Federația de Tenis, cum să servim mai bine pentru bucureșteni și pentru România”, a mai spus premierul.

„Dacă era candidată Gabriela Firea și nu era candidatul „deocamdată” și nu era candidatul care a vrut efectiv să se scape de el, eu nu intram în cursa electorală dacă Gabriela Firea era candidata PSD. Punct”, a mai afirmat Piedone, la rândul său, într-o conferință de presă.

Cristian Popescu Piedone a spus ferm că refuză să se retragă de la Primăria Capitalei. „Mă retrag cu o condiție, să aducă tezaurul României de la ruși”, a mai spus ironic Cătălin Piedone.

Ce a spus Ciolacu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei

Șeful PSD i-a cerut scuze public medicului Cătălin Cîrstoiu și a spus că speră să-i rămână prieten în continuare.

„Eu înțeleg că în acest moment opinia publică se construiește pe percepții. Eu aș vrea să vă vorbesc despre un adevăr. Cătălin Cîrstoiu e un medic de excepție, într-un domeniu dificil. E un chirurg de excepție. Un om care și-a clădit toată activitatea prin muncă și studii pe care le-a terminat cu nota 10. Un manager de excepție. Cum s-a reușit ca un decan al Facultății de Medicină să devină Bin Laden fără să ucidă pe nimeni, dimpotrivă, salvând vieți, e cu totul altceva. Nu e primul și nici ultimul caz din politică. Îmi pare foarte rău și îmi doresc din tot sufletul ca domnul Cătălin Cîrstoiu să-mi rămână prieten. Îi cer scuze eu pentru tot ce a pătimit pentru că atacurile nu au fost împotriva dânsului, ci împotriva acestei alianțe electorale”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seara, într-o conferință de presă alături de Gabriela Firea.

Citește și Marcel Ciolacu i-a cerut scuze public lui Cătălin Cîrstoiu: „Îmi doresc din tot sufletul să-mi rămână prieten. Atacurile nu au fost împotriva dânsului, ci împotriva acestei alianțe electorale”

Întrebat dacă se va merge pe candidat separat și la alegerile prezidențiale, premierul Ciolacu a afirmat: „V-am explicat de ce am luat această decizie pentru Primăria Capitalei. Cele două partide, cu un candidat cum are PSD în persoana Gabrielei Firea, nu putea fi arbitru. Noi nu suntem partide ce pot fi arbitri, noi suntem un partid care avem jucători pe teren. Era inadmisibil ca cele două partide mari să arbitreze cine câștigă Primăria Capitalei, Nicușor Dan sau domnul Piedone. De aproape două săptămâni vorbim cu toții de Cătălin Cîrstoiu, un medic de excepție, care nu a făcut rău nimănui, un om care a vrut să candideze pe o coaliție. Am uitat că domnul Nicușor Dan e primarul general al Capitalei, doamna Clotilde e primăriță, nimeni nu mai vorbește de mizerie, de șobolani, de apă caldă, de lipsuri și de faptul că ne-au adus din nou în discuție lucruri primare, nu dezvoltare. Deci hai să vedem ce au făcut acești oameni de patru ani, în afară să se laude cu proiectele Gabrielei Firea, nu am auzit ca Nicușor Dan să iasă și să spună că a atras x fonduri europene”.