Ciolacu, lui Cîţu: Aţi vorbit 10 minute; în acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că premierul a împrumutat 600.000 de euro în cele 10 minute în care a vorbit în cadrul dezbaterii "Ora prim-ministrului".

22 feb. 2021, 17:50
Ciolacu, lui Cîţu: Aţi vorbit 10 minute; în acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro

Ciolacu i-a transmis luni, în plenul Camerei, premierului Cîţu, după discursul susţinut de acesta în faţa deputaţilor, că este campionul absolut al urii, că nu vrea nicio reformă, pentru că nu are curaj, nici viziune, că nu a fost în stare azi, 22 februarie, să aducă în Parlament un proiect de buget. ”Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!”, i-a spus el.

„Domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri. Domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit la nimic, pentru că aţi pierdut alegerile. Daţi-le banii oamenilor urgent. Nu vă mai bateţi joc de ei, sunt banii munciţi şi meritaţi de către mineri”, a spus Ciolacu la dezbaterile de la „Ora prim-ministrului”, din plenul Camerei Deputaţilor.

Ora prim-ministrului – 22 02

Ora prim-ministrului 22 02Au loc dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului Florin Cîțu, la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, cu tema „Bugetul tăierilor: moartea economică a României!” 🎥 #live #cdep #activitateplen

Posted by Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor on Monday, February 22, 2021

El a acuzat că premierul vine în faţa parlamentului cu un buget de austeritate, un buget al sărăciei, care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare a României.

”PSD a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% şi o datorie publică de 3,4% din PIB. (…) V-am auzit spunând că PSD scoate România din UE. Vreau să vă reamintesc că PSD a dus România în UE. România de astăzi este în derivă, pentru că aţi alocat cel mai mic pachet din UE pentru redresarea economiei şi lupta împotriva pandemiei. Acest lucru l-a spus CE, nu PSD. Pentru că v-aţi angajat toate pilele de partid. Pentru că una ziceţi şi alta faceţi. Aşa nu se poate scoate ţara din criză, domnule Cîţu. Iată că acum aţi luat coasa în mâini şi v-aţi apucat să seceraţi veniturile românilor. Nu vă pasă că mâncarea e mai scumpă, energia e mai scumpă, medicamentele mai scumpe. Nici să mori nu e gratis, aţi tăiat până şi de la ajutorul de înmormântare”. a continuat liderul PSD.

Florin Cîţu: „Cine mă contestă pe mine? Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose? Toţi slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov”
El a susţinut că Florin Cîţu este campionul absolut al urii. ”Sunteţi plini de ură faţă de bugetari pe care acum îi ameninţaţi cu tăieri de venituri şi cu concedieri, sunteţi plin de ură la adresa mediului privat. Spuneţi-le românilor că i-aţi minţit, recunoaşteţi că nici nu aţi citit legea salarizării atunci când le spuneţi românilor că există sporuri de 80%, când ele sunt plafonate la 30%. Aţi minţit că există sporuri de calculator. Nu mai există, doamna Turcan. Singurul spor pe care l-aţi scos a fost cel de la prefecturi, pe care tot dvs l-aţi introdus. Domnule Cîţu, trebuie să prezentaţi Europei un PNRR, un plan naţional, unul pentru România. De aceea acest PNRR trebuie dezbătut aici în parlament,  e planul românilor pentru români, nu e un plan al celor care au pierdut alegerile. Aţi spus că vreţi reformă în administraţie, dar ea nu se face cu ură, cu învrăjbire, reforma înseamnă ca toţi românii să o ducă mai bine. Dar dumneavoastră, domnule Cîţu, nu vreţi nicio reformă, pentru că nu aveţi curaj, nici viziune. Nu aţi fost în stare azi, 22 februarie, să aduceţi în Parlament un proiect de buget. Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!”, a încheiat Marcel Ciolacu.