Florin Cîţu: „Cine mă contestă pe mine? Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose? Toţi slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov”

Şeful Executivului Florin Cîţu a mers luni, de la ora 17:00, în plenul Camerei Deputaţilor, la solicitarea PSD, pentru a oferi explicaţii despre bugetul de stat pentru acest an. Dezbaterile politice au tema „Bugetul tăierilor: moartea economică a României!”.

22 feb. 2021, 17:14

Florin Cîţu participă la 22 februarie 2021, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar al PSD. Dezbaterea va începe la ora 17.00, tema propusă de PSD fiind „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”.

„De fiecare data cand sunt invitat in Parlament vin si raspund. In acelasi timp, romanii ar trebui sa stie ca aceasta initiativa a griupului PSD nu are legatura cu bugetul, m-au chemat sa vada cat resizst eu la injutraturi. Acest prim-ministru rezista. Cine ma contesta pe mine? Marcel Ciolacu, Paul Stanescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose? Toti slugile lui Liviu Dragnea si Valcov.

Marii gandotori economici, Marcel Ciolacu si Paul Stanescu, ei isi permit sa vina cu amendamente la buget. Amendamente care insmate fac 6% din PIB. Si ce e aproape tradare este ca propun sa nu mai platim contributia la UE. Nu voi permite PSD sa interfereze cu parcursul european al Romaniei.

Avem prima data dupa 30 de ani un buget responsabil, recunoscut de toate institutiile europene. In ciuda celei mai mari crize din ultima suta de ani, v-am demonstrat cum se face economie.

Va vom demonstra ca vom face reforma.”, a spus Florin Cîţu în plenul Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu îi cere din nou demisia lui Florin Cîţu

Marcel Ciolacu: „Ati vorbit vreo 10 minute, in tot acest timp ati imprumutat Romania cu 600.000 de euro. 1000 de euro pe secunda furati din buzunarele romanilor, pe care ii vor plati copiii si nepoti nostri. In tot acest timp nu aveti bani sa platiti salariile restante minerilor din Valea Jiului. In campanie ati gasit 2 miliarde pentru spagi electorale catre primarii PNL si cuolmea, nu v-a folosit la nimic, ati pierdut alegerile.

Veniti in fata romanilor cu un buget de austeritate, un buget al saraciei. Orban si Citu din 2020 i-au lasat lui Citu din 2021 un deficit de 10%. V-am auzit ca PSD scoate Romania din UE. UItati-va in manualele de istorie, PSD a dus Romania in UE. Romania este azi in deriva, pentru ca ati alocat cel mai mic pachet din Europa pentru redresarea economiei. A spus-o Comisia Europeana, nu PSD. Asa nu se poate scoate tara din criza.

Acum ati luat coasa in maini si v-ati apucat sa secerati veniturile romanilor, nu va pasa ca totul se scumpeste. Ati taiat pana si de la ajutorul de inmormantare. Stie tot poporul ca la dvs totul se reduce la bani, pe care ori ii furati, ori ii imprumutati la dobanzi uriase. V-ati batut joc de copiii si parintii nostri, le-ati promis ca le cresteti alocatiile si pensiile. Sunteti plin de ura fata de bugetari, dar si fata de mediul privat. Mintiti pe toata lumea, doar ca sa invrajbiti romani cu romani. Recunoasteti ca nici nu ati citit legea salarizarii. Ati mintit ca exista spor de calculator, care nu mai exista de 20 de ani. In campania electorala vorbeati de 80 de miliarde de euro, acum de doar 30 de miliarde, din care 17 sunt imprumuturi.

Trebuie sa prezentati un plan national de redresare, de aceea trebuie discutat in Parlament, pentru ca este al romanilor. Reforma inseamn un parteneriat corect intre stat si privat, inseamna ca romanii sa o duca mai bine, nu mai rau.

Nu ati fost in stare sa trimiteti Parlamentului nici macar un proiect de guvern. PLecati acasa, domnule Citu, treaba unui prim-ministru este sa poata, iar dumneavoastra nu puteti nimic”, a spus preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

Florin Citu: „N-a fost vorba despre buget azi aici, ati vazut foarte bine. Cei care au vorbit azi aici despre buget, nu l-au inteles. O sa imi iau din timpul meu, sa va scolesc. Domnule Msarcel Ciolacu, chiar ma gandesc sa va inscriu la scoala pe dvs si pe Paul Stanescu. Am un sfat pentru pesedisti: mergeti la scoala, nu va costa nimic!”, a spus in incheierea sedintei premierul Florin Citu.

Anteriorul premier, Ludovic Orban, a participat la „Ora prim-ministrului” în 6 iulie, 18 mai şi 9 noiembrie 2020.

Proiectul bugetului de stat pe 2021 a fost adoptat în Guvern şi urmează ca în această săptămână să intre în dezbaterea parlamentului, după ce va fi stabilit un calendar.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminică, într-o emisiune, că partidul va depune moţiune de cenzură în situaţia în care amendamentele depuse de social-democraţi la legea bugetului de stat nu vor fi adoptate la dezbaterile din Parlament. El a catalogat proiectul de buget propus de Guvern drept „o tâmpenie”.

Florin Cîţu este pus la zid de PSD şi ameninţat cu moţiune de cenzură

„Nu poţi să ai creştere economică când ai austeritate şi tai tot. Noi venim cu aceste amendamente poate în ultima clipă acest guvern îşi dă seama că proiectul de buget cu tăieri şi cu austeritate e o tâmpenie”, a afimat Marcel Ciolacu duminică seară, la Antena 3.

Întrebat dacă PSD va depune o moţiune de cenzură în cazul în care nu îi vor fi votate amendamentele, Ciolacu a răspuns afirmativ.
„Categoric că depunem moţiune, dar am şi spus este prima moţiune simplă pe care am depus-o, şi deja am avut patru voturi în plus în afară de grupurile parlamentare PSD şi AUR. Este pentru prima oară. Eu nu-mi aduc aminte ca doar la două luni de la alegeri deja patru voturi să fie în plus faţă de ce avem ca opoziţie. Avem o sesiune parlamentară unde vom veni, categoric, cu o moţiune de cenzură”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Lucian Bode, Ministrul de Interne, a ironizat-o pe Diana Şoşoacă, după ce aceasta a avut duminică seară un conflict cu oamenii de pază de la Institutul Mariu Nasta: „S-a împiedicat sau de ce?” VIDEO


loading...