Ciolacu: Ministrul Finanţelor vorbeşte de „explozie economică”, premierul ameninţă cu sistarea alocaţiilor şi pensiilor

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, critică Guvernul Orban. Liderul social-democrat acuză că, într-o ţară în care ministrul Finanţelor vorbeşte despre o ”explozie economică”, de ”reveniri în V şi W” ”este halucinant ca premierul să îi ameninţe pe copii cu sistarea plăţii alocaţiilor, pe pensionari cu sistarea plăţii pensiilor şi pe medici şi profesori cu sistarea plăţii salariilor”.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 09:45
Ciolacu: Ministrul Finanţelor vorbeşte de „explozie economică”, premierul ameninţă cu sistarea alocaţiilor şi pensiilor

„Într-o țară în care ministrul Finanțelor vorbește despre o „explozie economică”, de „reveniri în V și W” este halucinant ca premierul să îi amenințe pe copii cu sistarea plății alocațiilor, pe pensionari cu sistarea plății pensiilor și pe medici și profesori cu sistarea plății salariilor.

Unde s-au dus miliardele cu care ați îndatorat România pe 3 generații? Unde sunt efectele măsurilor de sprijin a mediului privat cu care vă tot lăudați?

Pensionarii au muncit și au contribuit la pensiile pe care le primesc astăzi, iar pensia nu reprezintă o pomană, cum sfidător o numește Orban! Iar copiii au nevoie acum de bani, mai ales în condițiile haosului provocat în educație. Pe medici sau pe profesori v-ați gândit să-i pedepsiți? Tocmai pe cei din prima linie??!

Majorarea pensiilor, ca și dublarea alocațiilor, sunt prevăzute de legi votate de Parlament și promulgate de Președinte. Dacă v-ați opri din furat, dacă ați gestiona corect banii publici, dacă ați fi ajutat cu adevărat mediul de afaceri, atunci ați fi avut de unde să majorați și pensiile și să dublați alocațiile! Dar preocupările voastre au fost doar propriile buzunare. Și alegerile…”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.