Ciolacu povesteşte vizita lui Cîţu la sediul PSD: „Mi-a spus portarul. Am zis: Domne, e ora 10, domnul Cîţu nu-i la minister? E luni”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a participat vineri seară la o emisiune online, în timpul căreia a povestit un episod amuzant în care a fost implicat ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, şi a prezis care va fi prima declaraţie a lui Ludovic Orban, după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

04 dec. 2020, 20:37
Ciolacu povesteşte vizita lui Cîţu la sediul PSD: „Mi-a spus portarul. Am zis: Domne, e ora 10, domnul Cîţu nu-i la minister? E luni”

Marcel Ciolacu a vorbit despre momentul în care Florin Cîțu a mers la sediul PSD cu o scrisoare, în în interviul pe care l-a acordat publicaţiei DC News.

„Omul e și ridicol. Mie-mi vine să râd. Portatul mi-a spus: E domnul Cîțu aici.

Zic: Domne, e ora 10, domnul Cîțu nu-i la minister? E luni…

Zice: Nu, e la poartă.

I-am zis: Cred că nu-l cunoașteți, domnul Cîțu are serviciu, e ministru de Finanțe, ce caută la mine la poartă?

Am văzut mai apoi la televizor, s-a adeverit că era domnul Cîțu. Am și zic, dacă sigur e domnul Cîțu, să intre, poate are omul ceva să ne comunice, poate avem ceva de plătit la finanțe”, a spus Marcel Ciolacu,

Acum o săptămână, premierul Ludovic Orban a declarat la România TV, întrebat fiind dacă partidul ce se va afla pe locul unu trebuie să dea personalitatea care va da Guvernul, a răspuns cu ”da, paritidul care se află pe locul întâi trebuie să încerce să formeze Guvernul”.

”Când Partidul Social Democrat, duminică, în 6 decembrie, va fi pe primul loc, primul politician care va ieși și va spune că ”nu domnule, eu spuneam că cel care va crea o majoritate”, va fi Ludovic Orban. Rețineți ce vă spun. O să își retragă imediat declarația și o să spună că a fost scoasă din context. Cu certitudine”, a declarat Marcel Ciolacu, în acest context.

Ciolacu susţine că PNL nu va putea creşte salariile, pentru că nu le permite legea

„Legea este foarte clară! Noi am lăsat o datorie externă de 37%. În momentul în care ajungi la o datorie externă de 50%, în 7 luni, din PIB, în momentul acela legea te obligă să nu mai mărești niciun salariu, iar totul se plafonează. Există lege. Dacă ai ajuns la 55% datorie, intri și reduci ajutoarele sociale.

Deci economistul șef al Băncii Naționale a spus aceste lucruri. Omul spunea adevărul. Oameni buni, opriți-vă. Ați ajuns la o datorie publică de 47%. Ați îndatorat România cu 25 de miliarde de euro. România va plăti anul viitor un miliard de euro dobânzi. România a împrumutat peste 1000 de euro pe secundă. Nu s-a făcut nicio inserție de capital.

La ultima rectificare am tăiat 4,1 miliarde de lei de la investiții și acum împarte pomeni electorale din fondul de rezervă al primului ministru”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Preşedintele Grupului Socialist cere partidelor de dreapta din România să înceteze folosirea sintagmei „ciuma roşie”


loading...